"Manjka nam klasična 'špica', vratnici gostov kot gol"

Reprezentanca 7. Okt. 202022:50 > 23:23
Delite:
M24.si

Selektor Kek je po srečanju s San Marinom opozoril, da jih pred tekmama Lige narodov s fanti na treningu čaka še veliko dela.

 Selektor je poudaril, da je vesel, ker so nekateri igralci dobili večjo minutažo in ker je lahko preizkusil nove obraze. “Do 4:0 solidno, mi pa manjka še kakšen gol. Z dvema treningoma smo pač takšni, kot smo, manjka več povezanosti, je pa tekma dala nekaj odgovorov za Ligo narodov. Zaskrbljen sem zaradi napada. S Šporarjem se do nedelje najverjetneje ne bo izšlo, jutri ali pojutrišnjem sledi kakšen vpoklic napadalca,” je razpredal selektor in dodal:

Manjka nam klasična ‘špica’. Kramer to je, a je z nami premalo časa, da bi dal oceno. Vučkiću se vidi, da dolgo ni igral. Pomembno mi je, da je Verbič dobil minute, da je Lovrič prvič zaigral s fanti. Do 50. minute je bilo ok, potem pa so nekateri verjetno v preveliki želji začeli igrati preveč individualno,” meni Kek, ki je na vprašanje, če je zadovoljen z učinkom Davida Tijanića, postregel z neposrednim odgovorom:

Tijanić je navdušil, pokazal, da je igralec za duele, a v drugem polčasu poniknil. Ampak da, potrebujemo take igralce, ki upajo iti ena na ena.” Kot pravi prvi mož strokovnega štaba reprezentance, je zgodba z Ninom Koutrom je za ta ciklus zaključena, saj teste za na Kosovo potrebujejo že jutri.

Z mislimi je Kek že pri Kosovu: “Ok, nova tekma brez gola, ampak tisti dve vratnici v drugem polčasu sta za mene gol, tako da bodo fantje jutri dobili svoje na treningu. Tekmo Kosova jutri bomo absolutno spremljali. Verjetno bi nas tekma z močnejšim tekmecem dala še kakšen odgovor več, a po drugi strani je važno tudi dejstvo, da nismo potovali. Ta ekipa bo prvič na gostovanju in zanimivo bo videti, kako bodo delovali. Kosovo ima visokega napadalca, tako da precej igrajo na preskok. Seveda se ne bomo zabarikadirali v kazenski prostor.

Twitter/NZS

 Do besede je nato prišel še (danes prvič) kapetan, Jasmin Kurtić: “Ponosen sem, da sem bil prvič v vlogi kapetana. Vedeli smo, da so take tekme glede motivacije najtežje, a smo igrali dobro, žoga je hitro krožila. Zamenjal sem številko, tudi v klubu sem jo menjal, to pa zato, ker sem 14 nosil v Beli Krajini in v njej blestel. Proti Kosovu bomo moral imeti boljši odnos, morali bomo biti bolj konkretni, odločnejši. Pogovarjal sem se s soigralci v Parmi, ki so že igrali proti njim in so mi potrdili, da sleherni član reprezentance Kosova živi za tekme z državnim grbom.”