Albanija v Ligi B, Kazahstan v play-off za obstanek

Reprezentanca 18. Nov. 202017:48 > 17:50
Delite:
Screenshot

Tekme v lige narodov v skupini C4 za leto 2020 so končane. Zmagovalka skupine je Albanija, ki si je tako priborila ligo B za naslednjo izdajo tega tekmovanja.

Reprezentanca Albanije je kot gostiteljica slavila proti Belorusiji s 3:2 in si s to zmago zagotovila nastop v Ligi B v naslednji izdaji tega tekmovanja. To je bila sicer tekma na kateri sta se merili reprezentanci za neposredno prvo mesto. Pred tekmo je bila Belorusija na prvem mestu na koncu pa je končala na drugem s točko manj od Albanije. 

Prvi so do prednosti prišli Albanci v 20. minuti prek Sokola Cikalleshija, ki je bil nato sedem minut kasneje tudi strelec drugega gola iz enajstmetrovke. 

V 35. minuti je za belorusko reprezentanco na 2:1 znižal Maksim Skavysh, a je imela Albanija vseeno ob polčasu dva zadetka prednosti potem, ko se je v 44. minuti med strelce vpisal Rey Manaj.

Belorusom je upanje v drugem polčasu v 80. minuti vrnil Ebong, a po zadetku za 3:2 se rezultat do konca ni več spremenil. 

V neposrednem dvoboju za obstanek sta se srečala Kazahstan ter Litva. Zmaga z 2:1 pa je Litvi zagotovila obstanek v ligi C, Kazahstan pa si bo pot do obstanka iskal marca v dodatnem play-offu za obstanek. 

Kazahstan, ki je bil domačin je do prednosti prišel v 38. minuti potem, ko je bil strelec Abat Aimetov, a do izenačenja ni trajalo dolgo potem, ko je v 40. minuti zadel Modestas Vorobjovas

Domači so od 50. minute dalje igrali z nogometašem manj na zelenici potem, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Islambek Kuat. Gostje so nato do zmage prišli v četrti minuti dodatka, ko je zmagoviti gol dosegel Arvydas Novikovas

Standings provided by SofaScore LiveScore