Kampl se vrača? "Vedno sem rad igral za reprezentanco."

Reprezentanca 24. Nov. 20209:00 > 9:11
Delite:
Getty Images

Vezist RB Leipziga Kevin Kampl je v intervjuju za 24ur znova odprl vprašanje o vrnitvi v slovensko izbrano vrsto, o kateri se sicer že nekaj časa glasno govori.

Če bo nekoč šlo, bi še enkrat rad igral za Slovenijo,” so bile besede Kevina Kampla, ki nas lahko navdajajo z optimizmom, da njegova zgodba s slovensko reprezentanco vendarle še ni končana.

Kampl, trenutno eden mednarodno najbolj uveljavljenih slovenskih nogometašev, je leta 2018 preko NZS sporočil, da se po odhodu selektorja Tomaža Kavčiča tudi sam poslavlja od reprezentance. Kasneje je izbrano vrsto prevzel Matjaž Kek, ki se mu je v strokovnem štabu priključil tudi Milivoje Novaković. Prav slednji je v intervjuju za Sportal marca lani povedal, da bosta s Kekom naredila vse, da se Kampl vrne v izbrano vrsto.

Povezano

Prvi koraki za to so bili narejeni na letošnjem zaključnem turnirju Lige prvakov v Lizboni, kjer je Kampl z Leipzigom zaigral v polfinalu. V drugi sezoni Lige narodov smo novinarji ves čas spraševali o možnosti Kamplovega povratka, konkretnih odgovorov pa ni bilo.

Kampl je oktobra spregovoril za nemški Bild in razkril, zakaj je leta 2018 zapustil Slovenijo. “Vedno sem rad igral za Slovenijo. V zadnjih osmih letih sem igral na treh ravneh. Preprosto ni šlo več naprej. Telo mi je dalo jasno vedeti, da moram biti pošten do sebe. Zdaj lahko reprezentančne premore izkoristim za regeneracijo,” je takrat povedal vezist, ki se lahko pohvali s skoraj 150 nastopi v najboljši nemški ligi. Kampl je kot član ekipe iz Bundeslige v Ligi prvakov igral tako z Leipzigom kot tudi z Borussio iz Dortmunda in Bayer Leverkusnom.

Na začetku tega tedna pa se je zgodil nov “čudež”. Kampl je preko službe za stike z javnostmi v Leipzigu privolil v intervju za 24ur in s tem prekinil molk do slovenskih novinarjev. “Če bo nekoč šlo, bi še enkrat rad igral za Slovenijo. Trenutno s takšnim številom tekem za klub pač ni šlo. Takšno odločitev sem moral sprejeti zase in sem se pač tako odločil,” so bile besede, s katerimi je v Nemčiji rojen vezist morda celo napovedal svoj povratek.

Malo sem bil – ne bi rekel jezen, ampak – žalosten, ker je veliko ljudi izrazilo mnenje, da jaz ne bi želel več igrati za reprezentanco ali da bi imel težave s kom v reprezentanci. Nikoli ni bilo tako, vedno sem se dobro počutil v reprezentanci s preostalimi fanti,” je v intervjuju še dodal Kampl, ki je v času igranja za Slovenijo veliko prahu dvignil tudi po sporu z nekdanjim selektorjem Srečkom Katancem.

Kampl si je slovenski dres prvič nadel leta 2012 in nato za reprezentanco odigral 28 tekem ter dosegel dva gola. 30-letnik je član Leipziga od leta 2017 naprej, za rdeče bike pa je v vseh tekmovanjih zaigral na 96 tekmah in dosegel šest golov.