Slovenija v boj za SP iz četrtega bobna

Reprezentanca 27. Nov. 202011:50 > 12:01
Delite:
GuliverImage

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila kakovostne razrede za žreb evropskega dela kvalifikacijskih skupin za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2022. Slovenija je uvrščena v četrti boben. Žreb bo na sporedu 7. decembra v Zürichu.

Povezano

Ob Sloveniji so v istem bobnu še Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Albanija, Bolgarija, Izrael, Belorusija, Gruzija in Luksemburg.

Belgija je glede na uvrstitev na svetovni lestvici Fife prvi nosilec kvalifikacij. Poleg nje so v prvem bobnu še Francija, Anglija, Portugalska, Španija, Italija, Hrvaška, Danska, Nemčiji in Nizozemska.

Za trinajst evropskih mest za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo potekal od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju, se bo potegovalo 55 reprezentanc iz stare celine.

Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom naslednje leto. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na mundial, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v kvalifikacije. Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP, poroča STA.

V drugem kakovostnem bobnu so Švica, Wales, Poljska, Švedska, Avstrija, Ukrajina, Srbija, Turčija, Slovaška in Romunija. V tretjem so Rusija, Madžarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Islandija, Škotska, Grčija in Finska. V petem Armenija, Ciper, Farski otoki, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija in Andora, v šestem pa Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar in San Marino.