Kek napovedal spremembe v začetni postavi

Reprezentanca 5. Sep. 202018:55 > 19:05
Delite:
M24.si

Slovenija bo v nedeljo v Stožicah igrala drugo tekmo v drugi izvedbi Lige narodov. Po četrtkovem neodločenem izidu proti Grčiji si v slovenskem taboru želijo pokazati napadalnejšo igro in osvojiti vse tri točke proti Moldaviji, ki je uvodoma igrala 1:1 s Kosovom. Obračun spremljajte v živo na SK 1.

Sportklub Slovenija

Povezano

Razmišljanje se ne razlikuje kaj dosti od tistega pred srečanjem z Grčijo. Jasno, da nas zanima zmaga. Moldavci so proti Kosovu pokazali, da so nevarni iz protinapadov, dobro so stali na igrišču. Računam na nevarnejšo Slovenijo, predvsem v zaključevanju, realizaciji. Z nami bo treniral tudi Sandi Lovrič. Sicer pravice za nastop še nima, a je bil že včeraj z nami, saj gre njegovo pridobivanje nogometnega pasoša zelo hitro,” je na novinarski konferenci dejal selektor Matjaž Kek in dodal: “V začetni postavi absolutno bodo neke spremembe, manjkalo mi je nekaj dinamike in agresivnosti v zaključevanju, torej v napadu.”

Sem mnenja, da bi morali biti prenosi vseh državnih izbranih vrst, v vseh športih, ponujeni celotnemu prebivalstvu neke države. Po tekmi v četrtek so nekateri pikro pristavili, da je trenutna situacija glede pravic za ogled nogometnih tekem reprezentance še dobra, saj smo proti Grčiji izgledali na igrišču tako ubogo. Vrnil se je Kurtič, v igri za nastop je bil tudi Lovrič, tako da smo Petroviča pustili na treninge z mladinsko reprezentanco,” je pojasnil Kek.

Na sredini igrišča se bo v ekipo bržkone vrnil izkušeni Jasmin Kurtić, ki je obračun proti Grkom izpustil zaradi kartonov: “Poskušali bomo dati nekaj več, kajti to nekaj nam bo pomagalo do želenega rezultata. Želimo napredovati iz tekme v tekmo iz treninga v trening, da pridemo do pozitivnega rezultata. Pričakovanja prepuščamo drugim. Pravi pristop je bil tudi proti Grčiji. V nogometu je pač tako, da nekaj časa prevladujejo eni in nekaj časa drugi. Iz tekme z Grčijo bomo skušali povleči le pozitivne zadeve. V tekmo gremo s hrabrostjo in brez kančka podcenjevanja. Igrali bomo tako, kot da igramo proti najboljšemu možnemu nasprotniku. Izkušnje gor ali dol, dihati, igrati moramo kot eno. Mislim, da lahko v tem primeru naredimo veliko. Jojo nas je prišel pogledat na tekmo, česar smo se vsi skupaj res razveselili. Novinci v reprezentanci so morali po ustaljeni praksi na zboru nekaj malega zapeti. Dejstvo, da igramo pred praznimi tribunami nas ne sme zanimati. Osredotočeni moramo biti na igrišče.”

Selektorju Moldavije Enginu Firatu pred obračunom v Stožicah največ preglavic povzroča osrednji napadalec Ion Niculaescu, ki je bil na testu za koronavirus sprva negativen, nato pozitiven in znova negativen. “Naš najboljši napadalec Ion Niculaescu je bil ves čas negativen, potem pozitiven, zdaj pa spet testiran negativno in nisem ekspert za zdravstvo, a zdi se mi, da se v vse skupaj preveč vmešava politika. Sprašujem se, koliko igralcev bom imel jutri sploh zdravih. Nameraval sem igrati s protinapadi, zdaj bom mogoče moral spremeniti sistem, če Ion ne bo na voljo. Tekma s Kosovom je bila na izjemno visoki ravni, reprezentanti Kosova so ves čas vršili pritisk, zato sem moral tri igralce, ki so bili povsem izčrpani, zamenjati. Čakal sem, kdaj se bodo nasprotniki utrudili, pa se niso. Nerad izgubljam z 0:4 in 0:5, kar se je Moldaviji dogajalo pred mojim obdobjem,” je dejal turški strokovnjak, ki povsem realno odgovarja ali ima Moldavija možnosti za uvrstitev na veliko tekmovanje: “Ne, preprosto…ne želim ovinkariti. Sem realist, ne pa sanjač. Ekipo Moldavije želim le narediti boljšo.”

Vzdušje v slačilnici Moldavije je povzel branilec Petru Racu: “Vsi smo zdravi, pripravljeni na tekmo. Obe ekipi gresta po tri točke, pričakujem dobro tekmo.”