Ačimović: Preveč je bilo individualnih napak

EURO 31. Mar. 202110:09
Delite:
Milenko Ačimović
Guliver Images

Mlada slovenska reprezentanca je v torek sklenila z nastopi na domačem evropskem prvenstvu. V zadnjem krogu skupinskega dela je bila Italija boljša s 4:0.

Slovenija se tako od domačega Eura poslavlja z osvojeno točko proti Češki in s porazoma proti Španiji in Italiji.

Kaj je po torkovi tekmi povedal selektor Slovenije, Milenko Ačimović?

Najprej iskrene čestitke Italijanom za zmago. Naši fantje so si zelo želeli, da se to zadnjo tekmo izkoristi za napredovanje. Ampak to je realnost. Videli smo, kako igrajo Italijani. Preveč je bilo individualnih napak, nato pa se je to verižno prenašalo na druge. Tudi Italijani so izkoristili prvi dve priložnost, po čemer ti vse pade dol. Nismo se več uspeli sestaviti.

Kar se tiče prvenstva, vem, da so fantje dali maksimum. Izgubili smo proti Španiji in Italiji, kar je realno, žal pa mi je, da nismo uspeli vpisati teh treh točk proti Čehom. Pri Italiji in Španiji, tudi če jim manjkajo določeni igralci, oni sistema ne menjajo. Točno se ve, kako igrajo, v kakšnem sistemu, formaciji, kdo gre kdaj v napad. Enostavno Španija in Italija sta za nas previsoki oviri. Kar se tiče Čehov pa ste videli, kako je tekma potekala. Verjamem, da smo se vsi nekaj naučili,” je še dodal Ačimović.

Komentari

Vaš komentar