Kekov odziv na žreb: Hrvaška predstavlja poseben draž

Delite:
NZS

Slovenija je v ponedeljek dobila nasprotnike v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Naša reprezentanca bo igrala v skupini H, kjer so še Hrvaška, Slovaška, Rusija, Ciper in Malta.

Selektor Matjaž Kek ima lepe spomine na Slovaško in Rusijo, a izkušnje z igranjem proti omenjenima reprezentancama izpred dobrih 10 let ne pomenijo nič. Za Keka bo zelo poseben izziv Hrvaška.

Slovenija bo igrala v skupini H: Hrvaška, Slovaška, Rusija, Slovenija, Ciper, Malta.

Skupina je zanimiva zaradi naših sosedov Hrvatov. Pa tudi Slovakov in Rusov, s katerimi je Slovenija že igrala. Smo pa tudi nižje od nas dobili nasprotnika, ki sta bila najbolje uvrščena v svojih jakostnih bobnih. Skupina je takšna, kot je, lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo slabše. Če mi ne bomo pravi, potem je tako ali tako vseeno, kdo je nasprotnik,” se je odzval selektor Kek.

Spremljal sem skupine, nisem pa si želel ničesar. Idealnih kombinacij ni, pa tudi najslabših možnih ni. Nasprotniki imajo cilj iti na prvenstvo. Jasno je, da Slovenija ni favorit te skupine. Imamo Slovake in Ruse, ki se uvrščajo na velika tekmovanja, mi smo v četrtem bobnu, Ciper in Malta pa sta vredna spoštovanja. Razmišljamo o sebi. Format tekmovanja je zanimiv. Tri tekme bodo takoj v prvem terminu, v enem tednu, to je novost. Treba se bo dobro pripraviti,” še dodaja nekdanji trener Rijeke, ki se je nato dotaknil še izziva proti Hrvaški:

Tukaj ni pomembno. Preprosto dobiš nasprotnike iz treh bobnov, ki so višje uvrščeni od tebe. Draž pa predstavlja Hrvaška, seveda. Že zdaj dobivam klice novinarjev s Hrvaške. Izziv bo, skupina je tekmovalna. Slovenija mora izkoristiti vse svoje možnosti, na podlagi optimizma iz lige narodov. Treba bo biti na višji ravni. Marčevske tekme bodo pokazale, kakšna je Slovenija.

Komentari

Vaš komentar