Kurtić: Če bomo pravi, lahko naredimo nekaj pozitivnega

Delite:
NZS/Twitter

Slovenija bo pod vodstvom Matjaža Keka v sredo ob 20.45 v Stožicah začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022. Prvi tekmec bo Hrvaška, ki je že v mislih igralcev v slovenskem taboru. O nasprotniku sta spregovorila Jasmin Kurtić in Sandi Lovrić.

Vemo, kaj moramo narediti, vemo, kateri tekmeci nas čakajo. To je zagotovo druga raven kot v ligi narodov, treba bo biti še bolj zbran, izkoristiti priložnosti, treba bo dati nekaj več, da bi na vsaki tekmi prišli do želenega rezultata,” je pred začetkom kvalifikacij povedal Jasmin Kurtić in se nato dotaknil čvrste obrambe, ki je krasila Slovenijo v zadnjih tekmah:

To mora ostati kot nek naš DNK. Treba je dati vse od sebe, ko nimamo žoge, biti maksimalno osredotočeni, ko imamo žogo. Najboljša obramba je napad. Če bomo dobro napadali, se bomo tudi dobro branili. Treba pa je dati čim manj priložnosti tekmecem v teh kvalifikacijah, saj so to igralci iz vrhunskih klubov.

Kurtić: “Če bomo pravi, potem lahko naredimo nekaj pozitivnega.”

Kurtić se strinja, da je začetek kvalifikacij zares težak, a da lahko s soigralci poskrbijo, da bo težak tudi za tekmece: “Če bomo pravi, potem lahko naredimo nekaj pozitivnega.

Sandi Lovrić se veseli srečanja z Luko Modrićem

Težke tekme pričakuje tudi Sandi Lovrić, ki se še posebej veseli obračuna s Hrvaško. Zanjo igra njegov vzornik Luka Modrić.

Veselim se, on je moj idol. Upam, da bom igral proti njemu. Dokler tekma traja, pa ne morem razmišljati o Luki, ampak o svoji igri in o tem, kako pomagati svoji ekipi. Pokazati moram, kaj sam znam. najpomembneje pa je, da bomo igrali dobro in zmagali,” je povedal Lovrić.

Slovenija na tekme s Hrvaško nima lepih spominov. Na osmih medsebojnih tekmah so južni sosedje petrkat zmagali, Slovenija pa je še trikrat iztržila remi.

Reprezentanca je pod vodstvom Matjaža Keka v ponedeljek opravila en trening. Že v nedeljo se je reprezentanci pridružil Josip Iličić, ponedeljkov večer pa bo v reprezentančnem hotelu rezerviran za prihod tudi vseh preostalih manjkajočih reprezentantov.

Slovenijo po obračunu s svetovnimi podprvaki Hrvati v prvem delu čakata še obračuna v gosteh, in sicer 27. marca v Sočiju proti Rusiji, 30. marca pa v Nikoziji proti Cipru. V skupini H sta sicer še Slovaška in Malta.

Komentari

Vaš komentar