Slovenci čakajo na tekmece na domačem Euru

Nogomet ostalo 10. Dec. 202010:44
Delite:
reb U21 Euro
Uefa

V švicarskem Nyonu bo danes ob 15:00 potekal žreb tekmovalnih skupin Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021. Prvič v zgodovini bo na evropskem prvenstvu sodelovalo 16 reprezentanc, med katerimi bosta tudi gostiteljici turnirja, Slovenija in Madžarska. Otvoritvena tekma turnirja bo odigrana v Mariboru, finalna pa v Ljubljani.

Uradni žreb skupin bi sicer moral biti v Ljubljani, a je epidemija koronavirusa posegla v prvenstvo že v samem začetku, tako bo pozornost ljubiteljev nogometa v četrtek usmerjena proti Nyonu. Žreb, ki bo potekal brez gostov, bo mogoče spremljati na uradni spletni strani Evropske nogometne zveze (Uefa).

Madžarska in Slovenija bosta kot gostiteljici prvoimenovani reprezentanci skupine A in B, medtem ko so ostale reprezentance razvrščene v kakovostne bobne na podlagi Uefa koeficienta. V kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v kakovostnem bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v kakovostnem bobnu 3 so umeščene selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v kakovostnem bobnu 4 Švica, Islandija, Madžarska (skupina A) in Slovenija (skupina B).

Skupini A in C bosta odigrani na Madžarskem, medtem ko bo tekme skupin B in D gostila Slovenija. Skupinski del Uefa evropskega prvenstva do 21 let bo med 24. in 31. marcem 2021, izločilni boji pa med 31. majem in 6. junijem 2021. (vir: nzs.si)

Komentari

Vaš komentar