Kavčičev prvi spisek: "Boštjan Cesar se poslavlja!"

EURO 14. Mar. 201812:03 > 12:19
Delite:
Ekipa24.si

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je razkril seznam igralcev, na katere računa za svojo prvo reprezentančno akcijo. Šefa stroke za začetek čakata prijateljski tekmi z Avstrijo v Celovcu in v Ljubljani z Belorusijo. Vrača se Kevin Kampl.

Med 26 imeni so tudi trije novi obrazi (dva vezista in en branilec). Debitantski nastop v dresu s trobojnico se obeta članu švicarskega Lugana, Domna Črnigoja, igralcu Venezie, Leu Štulcu in pa novopečenemu stebru obrambe bratislavskega Slovana, Kenanu Bajriću. V postavo se vrača vezist Leipziga, Kevin Kampl.

Udarna novica novinarske konference na Brdu pri Kranju je vsekakor slovo dolgoletnega stebra obrambe naše izbrane vrste, Boštjana Cesarja. Veteran bo zadnji nastop v dresu Slovenije opravil na tekmi proti Belorusom 27. marca na stadionu Stožice.

Pred to akcijo sem se srečal praktično z vsemi igralci in opravil individualne pogovore. Boštjan Cesar bo odstopil prostor mlajšim. Spoštujem ga in vse navijače vabim na prijateljsko tekmo z Belorusijo, ki bo njegova poslovilna v reprezentančnem dresu,” je med drugim povedal Kavčič, potem pa se malce navezal tudi na nove vpoklice:

Štulac, ki ima eno vidnejših vlog v svojem klubu, si je ta vpoklic zaslužil. Črnigoj že dve leti v Švici igra konstantno. Potrebno mu je ponuditi priložnost. Preizkusiti želim tudi Bajrića.”

O tekmah z Avstrijo in Belorusijo je selektor navrgel zanimivo primerjavo: “Rezultat je vselej pomemben. Tako je tudi na tekmah, ki se igrajo na šolskih igriščih.” Za konec druženja s sedmo silo je Kavčič dejal, da bo novega kapetana reprezentance izbral sam in ko se bo to zgodilo, si želi, da ga garderoba sprejme ter upošteva.

NZS/Twitter

 Prva preizkušnja Tomaža Kavčiča in njegove varovance čaka v petek, 23. marca, ko se bo v Celovcu pomerila proti Avstriji. Stadion Wörthersee sprejme dobrih 30.000 gledalcev.