Brez jamstva, Dublin kot gostitelj pod vprašajem

EURO 7. Apr. 202118:28
Delite:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Evropska nogometna zveza je končno odločitev o izvedbi evropskega prvenstva preložila na 20. april. Vseh 12 mest v katerem bo prvenstvo potekalo mora zagotoviti, da bo na stadionu lahko prisotno določeno število navijačev.

Glavni pogoj, da mesto obdrži vlogo gostitelja je ta, da predložijo zagotovilo, da bodo na tribunah lahko prisotni navijači. Na dan, ko je škotska vlada Glasgowu zagotovila, da bodo navijači lahko na Hampden Park je irska nogometna zveza sporočila, da takšnega zagotovila nimajo.

Dublin naj bi gostil tri tekme skupine E in eno tekmo osmine finala. Na dan, ko se izteče rok, ko morajo gostitelji UEFA poslati potrebna zagotovila je irska nogometna zveza od vlade prejela dopis, da zagotovila o prisotnosti navijačev ne bo.

O tem je irska nogometna zveza zdaj obvestila UEFA in organizacijski odbor EURO 2020. Poudarjeno je bilo, da se bodo dogovori z evropsko nogometno zvezo nadaljevali.

“UEFA smo poslali pismo in zdaj čakamo na odgovor. Upamo, da bo poslan takoj, ko bo vseh 12 mest gostiteljic poslalo svoja poročila,” je dejal predsednik irske nogometne zveze Jonathan Hill.

Če se upošteva prejšnja napoved s strani UEFA, da se bo EURO 2020 igral le na stadionih, kjer bodo lahko prisotni navijači se zdi, da Dublina med gostitelji ne bo.

Komentari

Vaš komentar