Jonny Evans: Zares se mi smilijo

FIFA Svetovno Prvenstvo 11. Jun. 201715:51 > 15:57
Delite:
Jan Kruger, Getty Images Sport

Branilec Severne Irske Jonny Evans je po dramatični zmagi proti Azerbajdžanu presenetil s sicer zelo simpatično in dobronamerno izjavo. Gostje so do treh točk v Bakuju prišli šele v 92. minuti.

Severna Irska je z minimalno zmago v prestolnici Azerbajdžana prišla do treh pomembnih točk v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji. Edini zadetek na srečanju je v 92. minuti dosegel Stuart Dallas.

Varovanci Roberta Prosinečkija so sicer bili boljši nasprotnik in skozi redni del srečanja zapravili kar nekaj priložnosti. Na koncu so bili za to kaznovani in izgubili veliko točko.

Severni Irci so bili po tekmi presrečni, z izjavo pa je presenetil nekdanji branilec Manchester Uniteda Jonny Evans: “Priti do zmage v končnici tekme je sanjsko. Velikokrat smo bili prav mi tisti, ki smo v takšnih triler končnicah potegnili krajšo, zato še kako dobro vemo kako to boli.

Če sem iskren, mi je prvič v karieri hudo za nasprotnika, zares se mi smilijo. Mislim, da so odigrali odlično tekmo,” je Evans še dodal in navdušil z iskreno izjavo.

Po zmagi nad Azerbajdžanom je Severna Irska pri 13 točkah, kar zadostuje za 2. mesto v skupini C. Na vrhu skupine kraljuje dominantna Nemčija, Severni Irci pa se bodo za dodatne kvalifikacije borili s Češko, ki na tretjem mestu zaostaja za štiri točke.