Za klop Avstralije kandidirata Klinsmann in Muslin

Delite:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Po poročanju avstralskih medijev naj bi bil v igri za klop "soccerosov" tudi nekdanji selektor Srbije, Slavoljub Muslin, kot možna začasna rešitev za selektorja pa se omenja tudi Jürgen Klinsmann.

Nogometna reprezentanca Avstralije bo na SP igrala v predtekmovalni skupini C, kjer so še Francija, Peru in Danska. Kljub temu, da se je nogometašem uspelo uvrstiti na Mundial, pa je njihov selektor Ange Postecoglou po koncu kvalifikacij 22. novembra podal odstop.

Avstralski mediji poročajo, da je bivši selektor Srbije Muslin že prispel v Sydney, kjer naj bi s epogajal o pogojih prevzema državne izbrane vrste. Pred tem so različni mediji izkušenega strokovnjaka povezovali tudi že z ibrano vrsto Slovenije, BiH in Uzbekistana.

Glavni protikandidat Muslinu je nekdanji nemški napadalec Jürgen Klinsmann, ki je lani ostal brez službe. “Klinsi” je bil pred tem tudi že selektor “elfa” (2004-2006), Bayerna (2008-2009) in ZDA (2011-2016). 

Spletni portal Goal.com poroča, da naj bi Avstralcem glavno prepreko povzročala nemčeva plača, ki je v njegovem obdobju na klopi ZDA znašala 2,5 milijona dolarjev, celoten proračun Avstralske nogometne zveze pa “tehta” nekaj več kot 1,1 milijona dolarjev.

Avstralci naj bi se o novem selektorju, ki bi “kenguruje” popeljal v Rusijo, dokončno odločili šele na začetku novega koledarskega leta.