Kurtič: V slačilnici vlada pozitivna energija

FIFA Svetovno Prvenstvo 6. Okt. 201614:44 > 14:48
Delite:
NZS

Slovenska nogometna reprezentanca je v sredo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila tretji trening pred kvalifikacijskima tekmama s Slovaško in Anglijo. Na polno so vadili vsi razpoložljivi fantje, z izjemo Mihe Zajca, ki je zaradi težav z mišico treniral po prilagojenem programu.

Že v torek je bilo jasno, da sta iz kadra za kvalifikacijski tekmi zaradi poškodbe in preutrujenosti odpadla Robert Berič in Kevin Kampl. “Gledamo naprej, saj sta pred nami dve pomembni tekmi, ki jih moramo odigrati dobro ne glede na sestavo ekipe. V slačilnici, tako kot vselej, vlada pozitivna energija,” je pred treningom dejal Jasmin Kurtič, ki je zaradi poškodbe izpustil tekmo v Litvi.

“Tekmo z Litvo sem gledal po televiziji in lahko rečem, da so fantje pokazali dobro igro. Zgodili sta se dve napaki, ampak danes te lahko v dveh minutah kaznuje vsak nasprotnik,” se spominja prvega obračuna v kvalifikacijah borbeni vezist in doda: “Na zbor sem prišel z željo, da dam vse od sebe in po najboljših močeh pomagam ekipi. Selektor se bo nato odločil, kdo bo igral. Včasih je bolj pomemben tudi tisti igralec, ki vstopi v igro s klopi in odloči tekmo. Vsi moramo pripravljeni na kakršnokoli vlogo.”

Proti renomiranim nasprotnikom običajno veliko pomenijo tudi izkušnje. Slednje nedvomno premore Bojan Jokič, ki je za slovensko izbrano vrsto odigral že 80 tekem. “Igramo doma, nismo favoriti, vendar se bomo potrudili vknjižiti prepotrebne točke za nadaljevanje kvalifikacij. Anglije doslej še nismo premagali, vendar smo bili že večkrat blizu. Upam, da nas bo tokrat nekoliko pogledala tudi sreča in da bomo dodali tisto, kar nam je v preteklosti zmanjkalo.”

Bočni branilec spoštuje tako reprezentanco Slovaške, kot tudi izbrano vrsto Anglije, ki se ponašata z nekaterimi zvezdniki svetovnega formata. “Velike reprezentance imajo nesporno kakovost Ogledal sem si obračun med Slovaško in Anglijo, kjer so gostitelji odigrali zelo dobro tekmo, a so na koncu slavili Otočani. Morali bomo pokazati pravi obraz in upati na čim boljši rezultat,” zaključi Jokič.