Zlatan: Sem najboljši na svetu, a tukaj nisem zaradi imena

Delite:
Zlatan Ibrahimović
Yves Herman, Reuters

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović upa, da bo s svojimi izkušnjami reprezentanci pripomogel v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Selektor Janne Anderson je 39-letnika pred začetkom kvalifikacij za mundial v Katarju leta 2022 vrnil na reprezentančni seznam.

S selektorjem sva se dobila in o vsem pogovorila. Na koncu sva sprejela odločitev, ki je najboljša za Švedsko,” je razkril Zlatan Ibrahimović in dodal:

Oba veva, kaj je za reprezentanco najboljše in zato sem danes tukaj. Nisem dobil vpoklica, ker sem Zlatan Ibrahimović, vpoklic sem si zaslužil.

Napadalec AC Milana se v reprezentanco vrača po petih letih premora.

Vse, kar sem naredil do zdaj, je brez pomena. Čutim, da lahko pomagam ekipi. Sem del slačilnice. Če vprašate mene, sem najboljši na svetu, a to ne pomeni nič. S svojimi izkušnjami bi rad pomagal ekipi. To sem obljubil selektorju in to moram zdaj pokazati na zelenici.

Ibrahimović: Kapetan mora ostati Granqvist

Novinarje je zanimalo, če bo Ibrahimović prevzel kapetanski trak: “Menim, da mora kapetan ostati Andreas Granqvist. To se bo odločil selektor. Alexandra Isaka sem prosil, da mi prepusti številko 11. Rekel je, da s tem nima težav. Forsberg mi je ponudil 10, ki pa sem jo zavrnil. To je zdaj novo poglavje.

Švedi kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 začenjajo 25. marca s tekmo proti Gruziji.

Komentari

Vaš komentar