Ibra dobil poziv: Če hočeš "stari" Milan, pridi v Monzo

Serie A 11. Jul. 202014:30 > 14:21
Delite:
Enrico Locci/Getty Images

Nekadanji legendarni direktor Milana Adriano Galliani je pozval Zlatana Ibrahimovića, da znova združita moči v Monzi.

Povezano

Zlatan Ibrahimović je napovedal, da bo ob koncu sezone zapustil San Siro, saj po njegovih besedah to ni več “veliki Milan”, ki ga je gledal nekoč. Hitro je dobil poziv iz Monze, kjer naloge direktorja opravlja nekdanji prvi kadrovnik Milana Adriano Galliani.

“Galliani me je klical in sporočil mi je, da je ‘moj stari Milan’ sedaj 11 kilometrov od Milana,” je odkril Ibra: “Všeč mi je, športni direktor tudi mora biti takšen. Spomnijam se, ko me je prvič pripeljal v Milan. Prišel je do mene na Švedsko in rekel, da se ne vrne, če ne grem tudi jaz. Moja žena je mislila, da je nor.”

Izkušeni Šved bo oktobra dopolnil 39-let, zato je novinarje zanimalo, kjer črpa motivacijo, da še naprej trenira. “Zjutraj je težko. Toda treniram, dajem vse od sebe. Imam 38-let, toda moram delati enako kot ostali. Moram biti boljši od ostalih,” poudarja Ibra.

Na vprašanje, ali je prepoznal svojega naslednika v mlajši generaciji igralcev, odgovarja: “Nadejam se, da bo nekdo, ki me bo zamenjal, za dobrobit nogometa. Toda videl nisem nikogar. Ibrahimović je najbolj kompleten napadalec. Visok 1.96, močan kot Mike Tyson, ki ‘pleše’ kot Muhammad Ali in ki je hiter kot Bruce Lee. Ni še enega takšnega.”