Težave s štetjem? Roma na pokalni tekmi z menjavo preveč…

Nogomet 20. Jan. 202110:15
Delite:
Valerio Pennicino/Getty Images

S pandemijo koronavirusa so lani vstopila v veljavo nova pravila o menjavah, klubi pa morajo vseeno dobro preučiti pravilnike za vsako tekmovanje posebej. V italijanskem pokalu šest menjav ni dovoljenih, kar pomeni, da so si pri Romi sinoči dopustili veliko neumnost.

Roma je na neverjetni tekmi s Spezio tako ali tako izgubila po podaljšku (2:4). Izpad iz pokala je po prvenstvenemu porazu z Laziem samo nova huda zaušnica, tokrat pa v oči bode še ena podrobnost.

Po tekmi se je izkazalo, da bi Roma tudi v primeru zmage na koncu tekmo izgubila, saj je italijanski velikan kršil pravila.

Rimljani so na omenjeni tekmi naredili šest menjav, eno več od dovoljenega števila. Trener Paulo Fonseca je na začetku podaljška ostal brez branilca Mancinija in vratarja Lopeza, oba sta prejela rdeči karton, ter se odločil za dve menjavi. Druga je bila že šesta, ki pa je pravilnik italijanskega pokala ne dovoljuje.

Ob tem je potrebno dodati, da sodnik ni dolžen opozoriti ekipe, da bo storila napako, ki bo na koncu pomenila vsaj poraz za zeleno mizo.

Komentari

Vaš komentar