Boateng zapušča Las Palmas in se vrača v Nemčijo

Španska liga 16. Avg. 201714:17 > 14:21
Delite:
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Kevin Prince Boateng in španski Las Palmas sta sporazumno prekinila pogodbo. Ganski nogometaš naj bi bil blizu vrnitve v Nemčijo.

Las Palmas in Boateng smo se po skupnih pogovorih in razmisleku odločili, da sporazumno prekinemo pogodbo, ki je bila sicer veljavna še naslednja tri leta. Zaradi osebnih razlogov smo hitro sprejeli odločitev, da zaključimo s sodelovanjem. Igralec se bo od navijačev v družbi predsednika kluba poslovil na tiskovni konferenci,” so v objavi za javnost zapisali pri Las Palmasu.

Kevin Prince Boateng naj bi svojo kariero nadaljeval v Eintrachtu iz Frankfurta, s katerim bo po poročanju medijev podpisal dolgoročno pogodbo.

Izkušeni nogometaš je v Las Palmasu igral vsega eno sezono in v španski La ligi prikazal dobre predstave. Ganec je dosegel 10 zadetkov in bil eden izmed ključnih mož kluba s Kanarskih otokov.

Pred prihodom v Španijo je Boateng igral še za Schalke, Milan, Portsmouth, Borussio Dortmund, Tottenham in Hertho Berlin, kjer je tudi začel svojo kariero. V dresu Gane je odigral 15 mednarodnih tekem.