Neymar le podaljšal, Krychowiak v PSG

Španska liga 4. Jul. 201614:18 > 14:19
Delite:

Ljubljana – V globoki senci zaključnih bojev na evropskem prvenstvu v Franciji je zanimivo dogajanje tudi na poletni tržnici. Barcelona je le uspela podaljšati pogodbo z Neymarjem, svoje vrste pa sta začela krepiti PSG in Chelsea.

Naporna večmesečna pogajanja so le obradili sadove, saj je Barcelona končno uradno objavila podaljšanje pogodbe z Neymarjem, ki bo tako še naprej skupaj z Lionelom Messijem in Luisom Suarezom tvoril enega najnevarnejših napadov na svetu. Brazilec je Kataloncem zvestobo obljubil vse do leta 2021, kar bržkone že pomeni, da bo večino svojih najboljših let preživel na Camp Nouu. Vodilni možje katalonskega giganta so ob tem razkril tudi višino odkupne klavzule za Neymarja, ki v prvem letu nove pogodbe znaša 200 milijonov evrov, v drugem 222 milijonov evrov, v preostalih treh pa se bo dvignila na 250 milijonov evrov.

Če pri Barceloni še čakajo na nove okrepitve, je PSG predstavil drugo poletno okrepitev. Po Hatemu Ben Arfi v Pariz po pričakovanjih prihaja tudi poljski defenzivni vezist Grzegorz Krychowiak, ki je podpisal petletno pogodbo. Francoski prvaki bodo zanj Sevillii odšteli 26 milijonov evrov odškodnine. Španski As medtem poroča, da ima PSG že novo tarčo. Parižani naj bi se resno zanimali za Jamesa Rodrigueza, za katerega pri Realu sicer pravijo, da ni naprodaj, a ob pravi ponudbi bodo bržkone razmislili o njegovi prodaji.

Novo moč v napadu so dobili pri Chelseaju. Londonske modre bo okrepil mladi francoski napadalec Michy Batshuayi. Komaj 22-letni napadalec je v minuli sezoni za Marseille zabil 23 zadetkov in dodal še 10 podaj, v naslednjih petih letih pa bo nosil dres Chelseaja. Londončani bodo zanj odšteli 40 milijonov evrov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images