Tudi Barca obupala nad neodločnim Rabiotem?

Španska liga 15. Feb. 201917:17 > 18:06
Delite:
Getty Images/Matthias Hangst

Čeprav je delovalo, da je prestop Adriena Rabiota v Barcelono že dogovorjen, bo posel najverjetneje padel v vodo.

Rabiot in Barcelona naj bi se po poročanju španskih medijev za prestop dogovorila že pred nekaj meseci, do podpisa pogodbe pa še vedno ni prišlo. Svetniki so Kataloncem očitali, da so se lani z nogometašem pogovarjali brez njihovega dovoljenja.

Vse je potekalo po pravilih,” so decembra sicer zapisali pri aktualnih španskih prvakih in hkrati dodali, da se s 23-letnikom še niso dogovorili za sodelovanje.

Mundo Deportivo je danes razkril, da je prišlo do novega preobrata, saj Barcelona ne želi več čakati na odločitev Adriena Rabiota, ki bo po koncu sezone postal prost igralec. Španci so vezistu ponudili petletno pogodbo, zvestobo pa bi nagradili z 10 milijoni evrov bonusa, kar bi bil tudi njegov letni zaslužek. Ker se je Rabiot preveč obotavljal, so Katalonci svojo ponudbo umaknili.

https://twitter.com/LideresDFutbol/status/1096437586577510401

Barca je svoje vprašanje za zvezno vrsto medtem tudi že rešila, saj se je dogovorila za prihod Frenkieja de Jonga iz Ajaxa, ki se bo Kataloncem pridružil po koncu sezone.

Nad Rabiotem je pred kratkim obupal tudi Bayern iz Münchna, ki je želel med zimskim prestopnim rokom Rabiota speljati Barceloni. Tudi do tega prestopa ni prišlo, Kicker pa je razkril, da se je zataknilo pri fnancah.

Rabiot je tudi v Parizu na tankem ledu, od decembra, ko je sporočil, da pogodbe ne bo podaljšal, pa tudi ni del prve ekipe.

Ob Barci in Bayernu so se za neodločnega vezista zanimali še pri Chelseaju, Tottenhamu in Juventusu.