Rekorder Bundeslige blizu povratka v Real

Španska liga 21. Dec. 201916:24 > 16:29
Delite:
Getty Images

Mladi 21-letni Achraf Hakimi je s svojimi igrami v dresu dortmundske Borussie navdušil do te mere, da pri madridskem Realu vse bolj resno razmišljajo, da prekinejo njegovo epizodo v Bundesligi, kjer nastopa kot posojeni nogometaš belega baleta.

Športni direktor Borussie Michael Zorc je javno dejal, da si želijo zadržati Achrafa Hakimija, toda pri Marci pišejo, da so ga pri Realu že vključile v načrte za naslednjo sezono. Mladi Maročan naj bi imel zagotovljeno mesto med 20-terico igralcev, ki bodo konkurirali za mesto v prvi postavi.

Hakimi je rojen v Madridu, mladinskem pogonu Reala se je pridružil z osmimi leti. V kolikor se bo res vrnil v Madrid, ga tam čaka boj z Danijem Carvajalom (prav tako proizvod Realove akademije) za mestno na desni strani obrambe.

Zanimivo, da je tudi Carvajal leta 2013 eno sezono preživel v Bundesligi, točneje pri Bayerju iz Leverkusna, preden je tudi na Santiago Bernabeu dobil resnejšo priložnost.

Hakimi je letos dosegel šest zadetkov (kar štiri v Ligi prvakov) in šest podaj in je najhitrejši nogometaš Bundeslige, odkar od sezone 2011/12 merijo najvišjo hitrost. Maročanu so proti Leipzigu izmerili hitrost 36,2 km/h. Impresivno. Dovolj tudi za kraljevi klub?