Dudek: CR in Raul sta egocentrika

Španska liga 25. Apr. 202018:42 > 18:49
Delite:
Getty Images

Nekdanji poljski vratar in heroj finala Lige prvakov, ko je Liverpool nadoknadil tri zadetke proti Milanu Jerzy Dudek, je razkril zanimive podrobnosti iz časa, ko je nosil dres madridskega Reala.

Povezano

Jerzy Dudek je nedavno objavil biografijo o svoji bogati karieri, v kateri je med drugim z redsi slavil tudi epsko zmago v Ligi prvakov. Poljak je delček svoje knjige namenil tudi obdboju, ko je bil rezervni vratar Reala. Dudek je od blizu spremljal dogajanje na El Clasicu pa tudi spoznal številne velike zvezdnike belega baleta.

Messi je zavajal in provociral. Bil je kot kompletna Barcelona na čelu s Pepom Guardiolo. Bili so pripravljeni provocirati do onemoglosti in to so počeli do popolnosti. To je zelo motilo Joseja Mourinha in celotno ekipo. Videl sem Messija, kako Sergiu Ramosu in Pepeju govori sramotne stvari. Stvari, ki si jih ne morete niti zamisliti, da bi jih lahko izgovorila ena tako tiha in simpatična oseba na prvi pogled,” je dejal Dudek.

Čeprav si je v času svojega domovanja v Madridu slačilnico delil s Cristianom Ronaldom in Raulom, jima ni prizanesel: “Cristiano Ronaldo je aroganten, vendar je normalen človek, ko se reflektorji ugasnejo. Enako kot Raul, oba sta egocentrika. Neverjetno sta tekmovalna in prava zmagovalca. Oba bi raje zmagala z 2:1 in pri tem dosegla zadetek, kot da ekipa zmaga s 5:0, toda sama ne bi dosegla niti enega gola.”

Dudek je v Realu preživel štiri leta (2007-2011), vendar v tem času zbral samo 12 nastopov. Prejel je 18 zadetkov, na samo treh tekmah pa je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno.