Afera v La Ligi: So Valencio prisilili v nadaljevanje tekme?

Nogomet 6. Apr. 202114:03
Delite:
Valencia Cadiz
GuliverImage.com

Španski nogomet je pretekli konec tedna zaznamoval incident na tekmi med Valencio in Cadizom. Nogometaš Cadiza Juan Cala naj bi z rasističnimi opazkami zmerjal nasprotnika Mouctarja Diakhabyja, preiskavo incidenta pa je pričakovano napovedala tudi španska nogometna zveza (RFEF).

Diakhaby je zaradi rasističnih opazk zapustil zelenico, sledili pa so mu tudi soigralci. Nogometaši Valencie so se nato vrnili in tekmo odigrali do konca, to pa se je zgodilo predvsem zaradi opozoril o morebitni kazni, če tekme ne bi dokončali. To je tudi uradno sporočil klub.

V slačilnici so nam dejali, da bomo kaznovani, če se ne vrnemo na igrišče. Pogovorili smo se tudi z Diakhabyjem. Dejal je, da ne more več igrati, a razumel, da moramo tekmo odigrati do konca in se izogniti kazni,” je razkril trener moštva Javi Gracia.

Nogometaši Valencie so se dan po tekmi odzvali s posebnim sporočilom in podprli svojega soigralca.

Sodniki rasističnih opazk niso slišali

Tekmo je sodil David Medie Jimenez, ki je v poročilu po tekmi zapisal, da mu je 24-letni branilec Valencie povedal, da ga je Cala užalil z rasističnimi opazkami. Slednjih sicer sodniška ekipa ni slišala. Jimenez je obema igralcema zaradi prerekanja in nešportnega vedenja pokazal rumeni karton.

Pri španski zvezi so v sporočilu za javnost zapisali, da rasizem obsojajo in da obtožbe jemljejo zelo resno. Napovedali so, da bodo v sodelovanju s kluboma ter sodniško ekipo naredili vse, da zadevo razčistijo. Hkrati so pri RFEF napovedali tudi preiskavo, ki jo je potrdil predsednik španske lige Javier Tebas.

Cala je medtem že zavrnil vse očitke in v pogovoru za televizijo Gol povedal: “Očitno v tej državi princip nedolžnosti, dokler ni dokazana krivda, ne velja.

Španski mediji so že začeli z ugibanji, kakšna kazen bo doletela nogometaša, če bo preiskava pokazala, da očitki držijo. Pri Marci so zapisali, da pravilnik tekmovanja za hujše disciplinske kršitve na tem področju predvideva celo do pet let prepovedi igranja in finančno kazen med 18.000 in 19.000 evrov.

Komentari

Vaš komentar