Bartomeu po plačilu varščine na prostosti

Nogomet 2. Mar. 202112:53 > 14:24
Delite:
Marca.com

Tako Josep Maria Bartomeu kot njegov nekdanji svetovalec Jaume Masferrer sta po prespani noči na policijski postaji in po plačani varščini znova na prostem.

V katalonski prestolnici je bilo v ponedeljek zelo vroče. Policisti so s serijo aretacij nadgradili raziskavo afere ‘Barcagate’.

V torek zjutraj so odgovorni tudi razkrili, kaj se je pravzaprav dogajalo v sobah za zasliševanje. Oba osumljenca čaka še pričanje pred sodnikom.

Preiskovalno sodišče 13 v Barceloni, kjer se je maja 2020 odprl primer zaradi suma korupcije in nelojalnega poslovanja ter zlorabe administracije, je danes odvzel izjavi nekdanje predsednika Barcelone Josepa Marie Bartomeuja in njegovega pomočnika Jaumeja Maferrerja. Oba sta pod preiskavo,” so med drugim sporočili iz Višjega katalonskega sodišča (TSJC) in dodali:

Dvojec, ki je pod preiskavo, je bil pripeljal pred sodnika, oba pa sta izkoristila možnost, da ne pričata, sodišče pa je zanju odredilo varščino. Primer, ki ne bo več potekal po skrajšanem postopku, ostaja odprt.

Bartomeu in Masferrer znova na prostosti

Bartomeu in Masferrer sta bila aretirana v ponedeljek, ob njima pa je policija aretirala še CEO-ja Barcelone Oscarja Grauja in Romana Gomeza Puntija, glavnega pravnika katalonskega velikana. Pod aretacijo se je podpisala kriminalistična enota katalonske policije Mossos d’Esquadra.

Osumljeni so v aferi ‘Barcagate’ najeli podjetje, ki je na družbenih omrežjih diskreditiralo in blatilo nekatere zvezdnike ekipe, ki niso bili v dobrih odnosih z nekdanjim predsednikom. V oči najbolj bodeta imeni – Lionel Messi in Gerard Pique. Nekdanje vodstvo je ob tem podjetju, ki je bilo najeto za nečedno početje, storitev tudi močno preplačala, kar vzbuja sum na pranje denarja.

Ekipa policije Mossos d’Esquadra je v ponedeljek zasegla tudi številne dokumente in izvedla kar pet zasebnih preiskav. Obiskali so tako Camp Nou kot tudi Bartomeujevo domovanje.

Komentari

Vaš komentar