City se je ‘omehčal’, Barcelona se bo vendarle okrepila

Nogomet 13. Jan. 202111:25
Delite:
Eric Garcia
Twitter

El Mundo Deportivo poroča, da bo Barcelona pred januarskimi volitvami za novega predsednika vendarle dobila okrepitev. V katalonsko prestolnico prihaja igralec, ki ga želijo vsi predsedniški kandidati.

Manchester City bo tako izgubil mladega branilca Erica Garcio, ki je že pred časom naznanil, da ne bo podaljšal pogodbe s sinjemodrimi. Slednji bi ga lahko poleti izgubili brez odškodnine, Barcelona pa je želela pospešiti povratek Garcie v matični klub in se zdaj končno dogovorila tudi za odškodnino.

Pri Cityju dolgo časa niso želeli razmišljati o prodaji, zdaj pa so sprejeli ponudbo v višini 5 milijonov evrov z bonusi, ki lahko narastejo na še dodatnih 5 milijonov. Zelo pomemben podatek je tudi ta, da je City pristal, da Barcelona odškodnino nakaže šele v naslednji sezoni. Kot je znano imajo Katalonci velike finančne težave, zato si trenutno ne more privoščiti nobene zvezdniške okrepitve.

20-letni Garcia je sicer produkt slovite La Masie, ki pa se je na Otok podal pred štirimi leti. V Premier ligi je debitiral v sezoni 2019/2020, v tej sezoni pa je v vseh tekmovanjih odigral sedem tekem in na njih 498 minut.

Komentari

Vaš komentar