Jezni Zidane: To ni bil nogometni obračun!

Španska liga 10. Jan. 202110:331 komentar
Delite:
Zidane Modrić
Denis Doyle/Getty Images

Real je včeraj na zasneženem El Sadarju v Pamploni le remiziral z Osasuno. Pogoji za igranje nogometa nikakor niso bili idealni, kar je zelo razjezilo trenerja Zinedina Zidana, ki je po tekmi dejal, da tekma ne bi smela biti odigrana.

Zaradi snežnih padavin v Madridu, so morali galaktiki v Pamplono odpotovati dan prej, kot je bilo načrtovano. Zaradi slabega vremena so nogometaši Reala na letališču več kot 4 ure čakali na let. Sklepamo lahko, da je neugodna pot vsekakor vplivala na podobo belega baleta na včerajšnji tekmi.

Varovanci Zidana se na včerajšnji tekmi niso prikazali v dobri podobi, v prvem polčasu sploh niso uspeli sprožiti v okvir vrat Osasune.

Tekmo bi morali prestaviti, to ni bil nogometni obračun!” Je Zidane jezno dejal po koncu včerajšnjega dvoboja v Pamploni, ki se je končal z rezultatom 0:0.

Na poti smo se soočali s številnimi težavami. Na igrišču smo naredili, kar smo lahko, a to ni bila regularna tekma,” meni trener Real Madrida.

Real je tako zapravil priložnost, da se zavihti na prvo mesto na lestvici. Varovanci Zidana za Atleticom, kljub temu, da so odigrali kar 3 tekme več, zaostajajo za točko. Tekma največjega rivala Real Madrida v boju za naslov je bila sicer zaradi obsežnih snežnih padavin v Madridu prestavljena. Colchonerosi bi se včeraj sicer morali pomeriti z Athleticom iz Bilbaa.

Novinarje je po tekmi zanimalo, kako je Zidane videl tekmo:

Tekme nima smisla komentirati, saj pogoji niso bili regularni. Vem, da se ponavljam, ampak tako je,” je za konec dejal Zidane.

Vsak, ki je gledal tekmo, je videl, da pogoji res niso bili optimalni, saj je na obeh polovicah zelenice ležal sneg. Kljub temu je žoga tekla hitro in tekoče, evidentno je bilo, da je bila travnata površina sicer dobro pripravljena. Ko prebiramo izgovore Zinedina Zidana, enostavno moramo zapisati, da so bile mnoge tekme odigrane v bistveno težjih pogojih …

Komentari

Vaš komentar