Koeman razložil, zakaj je današnjo tekmo začel s 5 branilci

Španska liga 27. Feb. 202122:12
Delite:
Ronald Koeman
Fran Santiago/Getty Images

Nogometaši Barcelone so danes slavili na Sanchez Pizjuanu in se tako povzpeli na 2. mesto na prvenstveni lestvici. S predstavo svojih varovancem je bil zelo zadovoljen Ronald Koeman.

Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo. Igrali smo proti ekipi, ki je zelo dobra pri držanju žoge v posesti, zato smo spremenili igralni sistem. Zaradi tega smo na tekmece lahko ustvarjali več pritiska in jim s tem onemogočali izgradnjo napadov. Veseli me, da so bili fantje agresivni ter da Sevilli niso pustili, da igra svojo igro. S spremembo sistema smo prav tako bolje izkoristili hitrost Dembeleja,” je dejal Koeman, ki je danes v igro poslal 5 branilcev.

Nizozemec je pri pohvalah izpostavil 18-letnega Ilaixa:

Po vstopu v igro je napravil razliko. Vnesel je veliko energije, predvsem pa je pokazal, kaj vse zmore. Je zelo nadarjen, njegov doprinos k zmagi je velikanski.

Koeman je moral odgovarjati na vprašanja, zakaj je Griezmann danes celo tekmo presedel na klopi. Novinarje je zanimalo, če je bilo to kakšno sporočilo za francoskega napadalca.

V igro sem poslal nogometaše, za katere sem menil, da lahko dvignejo nivo naše igre. Griezmann ni dobil nobenega sporočila,” je odgovoril Koeman.

Trener Barcelone je spregovoril tudi o prihajajočem obračunu, ki ga bodo Katalonci v polfinalu španskega pokala odigrali prav proti Sevilli.

Pričakujem drugačno tekmo. Zavedamo se, da ima tekmec lepo prednost, a če bomo igrali tako kot znamo, menim, da lahko zrežiramo preobrat.

 

Komentari

Vaš komentar