Messijeva pogodba: Mesec dni po volitvah še vedno status quo

Nogomet 8. Apr. 202118:02
Delite:
Joan Laporta
AP Photo/Joan Monfort

Joan Laporta se je 7. marca vrnil na mesto predsednika Barcelone, v času kampanje pa zatrjeval, da lahko samo on zadrži Lionela Messija. Dober mesec dni po volitvah Argentinec še ni podpisal nove pogodbe, španski mediji pa zatrjujejo, da novi predsednik v zakulisju pripravlja razkošno ponudbo.

Uradno se situacija okrog Messijeve pogodbe še ni spremenila. Argentinski superzvezdnik bi se lahko trenutno za sodelovanje dogovarjal tudi z drugimi klubi, predvsem Manchester City in PSG pa zelo podrobno spremljata dogajanje v katalonski prestolnici.

Zdi se, da je Barcelona s povratkom Laporte dobil velikega aduta, navijači pa so navkljub temu vse bolj nestprni. Klubsko vodstvo vsekakor ne zapravlja časa in pripravlja novo pogodbo za Messija, ki pa vsaj zaenkrat še ni prejel uradne ponudbe za podaljšanje sodelovanja.

Laporta želi igrati z odprtimi kartami, hkrati pa Argentincu ne želi dajati praznih obljub. Vsekakor se nov predsednik ukvarja tudi s katastrofalnim finančnim stanjem kluba, ki onemogoča razmišljanje o dragih okrepitvah.

Navkljub slabemu stanju na transakcijskih računih je Laporta prejšnji teden opravil sestanek z očetom Erlinga Haalanda in Minom Raiolo, ki sta sicer isti dan obiskala tudi predsednika Reala, Florentina Pereza.

Marca: Manchester City pripravlja pogodbo za Messija

Laporta se zaveda, da bo Messija skušal v svojo ekipo zvabiti tudi nekdanji trener Barce Pep Guardiola, ki trenutno vodi Manchester City.

Sinjemodri potrpežljivo čakajo na razplet pogajanj med Messijem in Barcelono, vsekakor pa imajo na voljo finance, ki bi zadovoljile Argentinca in njegovega očeta.

Situacijo spremljajo tudi pri PSG-ju

V igri za Messija je tudi PSG, ki pa se trenutno ukvarja s svojimi težavami. Prva zvezdnika Parižanov Kylian Mbappe in Neymar še nista podaljšala pogodb, ki se iztečejo leta 2022.

Parižani bodo naredili vse, da obdržijo vsaj enega zvezdnika, ob morebitnem slovesu Mbappeja ali Neymarja pa bi sprostili prostor za plačo, ki bi jo lahko nato ponudili Messiju.

Argentinec se sicer trenutno, vsaj tako se zdi, ne ukvarja s prihodnostjo. Messi je povsem osredotočen na prihajajoče izzive, to pa se vidi na njegovih igrah. Barcelona je v super seriji, že v soboto pa prihaja nova priložnost, da Katalonci vnovič navdušijo. Ta konec tedna jih čaka El Clasico, ki je na sporedu v soboto, ob 21. uri.

Sportklub Slovenija, Derby Bananas, La Liga
Sportklub Slovenija
Komentari

Vaš komentar