Priznanje kariere za Jana Oblaka

Nogomet 10. Jun. 202123:29 > 23:44
Delite:
Jan Oblak Luis Suarez
Jan Oblak je bil v pretekli sezoni med najbolj zaslužnimi za naslov Atletica. FOTO: AP Photo/Manu Fernandez

Jan Oblak, ki je do zdaj osvojil že kup priznanj za najboljšega vratarja, je bil zdaj izbran še za najboljšega posameznika celotne španske nogometne La Lige.

Za Janom Oblakom je izjemna sezona 2020/21, v kateri je z Atleticom končno le prišel do prvega naslova španskega prvaka. Med najbolj zaslužnimi, da so Madridčani na koncu prehiteli Barcelono, Real in preostale španske tekmece, pa je prav slovenski vratar.

Da je res tako, priča tudi priznanje, ki ga je dobil danes. Izbran je bil namreč za najboljšega posameznika sezone v ligi, v kateri mrgoli zvezdnikov.

Škofjeločan je postal prvi slovenski nogometaš, ki je bil izbran za najboljšega v kateri od petih najmočnejših evropskih nogometnih lig.

Čeprav je Lionel Messi za Barcelono v 35 prvenstvenih nastopih zabil kar 30 golov, prispeval pa še enajst asistenc, Argentinec ostaja pri petih nagradah za najboljšega.

Oblak se jez eno nagrado za najkoristnejšega igralca sezone v najboljši španski ligi, zanimivo, na vrhu izenačil s Cristianom Ronaldom, ki je v Španiji blestel vrsto let, preden se je pred tremi leti preselil v Italijo.

Oblak je žirijo prepričal z naslednjo statistiko: v 38 prvenstvenih krogih je prejel vsega 23 golov, ob tem pa zbral 103 obrambe in na 18 tekmah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Oblak je v Španiji sicer do zdaj prejel že kar pet nagrad Zamora za vratarja z najmanj prejetimi zadetki v sezoni, štirikrat pa je postal najboljši vratar LaLige.

Za najboljšega je bil izbran tudi v prvi portugalski ligi, najboljši pa je bil še v Ligi Europa v sezoni 2017/18, v kateri se je z Atleticom razveselil svoje do zdaj edine evropske lovorike.