Ramos: Če ne bi bilo Messija, bi osvojili veliko več lovorik

Nogomet 8. Apr. 202118:46
Delite:
REUTERS/Javier Barbancho

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos pozna razlog, zakaj je Real Madrid v zadnjem desetletju v španski La Ligi Barceloni zrl v Hrbet. Njegov odgovor je zelo preprost - Lionel Messi.

Barcelona je v prejšnjem desetletju osvojila kar šest naslovov španskega prvaka. Real je bil najboljši trikrat, enkrat pa se je lovorike razveselil Atletico. Kraljevi klub je bil sicer v prejšnjem desetletju vladar v ligi prvakov, kjer je osvojil kar štiri naslove. Sergio Ramos se navkljub temu strinja, da je omenjeno obdobje v Španiji bolj zaznamovala Barcelona.

Izkušeni štoper je v dokumentarnem filmu ‘Legenda Sergia Ramosa’ razmišljal tudi o tem, kaj je razlog, da je v svoji karieri v Madridu samo petkrat slavil v La Ligi.

Zaradi Messija smo v tem času zelo trpeli. Če ga Barcelona ne bi imela, bi mi zagotovo osvojili več lovorik. Vmes je bilo tudi obdobje, ko smo se morali meriti z najboljšo Barcelono vseh časov,” razkriva Ramos in dodaja:

V Joseju Mourinhu smo imeli izjemnega trenerja, vendar jih je bilo tudi z njim na čelu zelo težko premagati. Nismo zmagovali veliko in zato je nastalo veliko napetosti. Nekaj so sprožili oni, nekaj mi.

V tej sezoni sta večna rivala znova v boju za naslov. V La Ligi trenutno sicer vodi Atletico, ki pa ima pred Barcelono samo točko prednosti, Real pa na tretjem mestu zaostaja za tri točke. V soboto ob 21. uri je na sporedu veliki El Clasico med Realom in Barcelono, ki ga boste lahko pospremili samo na Sportklubu.

Sportklub Slovenija, Derby Bananas, La Liga
Sportklub Slovenija
Komentari

Vaš komentar