“V Barci so mi rekli, da sem prestar za tako velik klub.”

Nogomet 23. Feb. 202111:49
Delite:
REUTERS/Susana Vera

Napadalec Atletico Madrida Luis Suarez je v tej sezoni hitro dokazal, da so se pri Barceloni zmotili, ko so ga prepustili konkurentu. Urugvajec je navkljub 34-letom še vedno dovolj motiviran in tudi kvaliteten, kar iz tedna v teden dokazuje v dresu colchonerosov.

Suarez je od prihoda v Madrid za Atletico odigral 20 tekem v La Ligi in dosegel zavidljivih 16 golov, s čimer je na lestvici strelcev španskega državnega prvenstva na vrhu poravnan z Lionelom Messijem. Pri Barceloni vsekakor niso pričakovali takšnega razpleta dogodkov, ko so Urugvajca po koncu prejšnje sezone dobesedno nagnali iz kluba in ga za pet in pol milijona evrov poslali v Atletico.

Kar me je najbolj zmotilo, je bilo to, da so mi rekli da sem prestar in da ne morem več igrati na najvišjem nivoju ter da nisem več dovolj kvaliteten za tako velik klub. To me je razočaralo,” je za France Football povedal Luis Suarez in dodal:

Kar je najbolj pomembno, je miselnost. Zelo pomembno je, da si psihološko trden. Le tako lahko uspešno prestaneš takšno situacijo. To je vedno bila moja odlika, saj nikoli nisem odnehal. Tudi ko je bilo najtežje, sem ostal pozitiven. Prav ta lastnost mi je omogočila, da sem prestopil v Atletico in da se s soigralci borimo za velike stvari. Motiviralo me je tudi to, da dokažem, da še nisem za odpis. Vse je odvisno od samozavesti. Po vseh leti pri Barceloni sem želel vsem dokazati, da lahko še vedno igram na najvišjem nivoju.

Barcelona ima v tej sezoni težave prav v napadu, saj ob Messiju pred golom nasprotnika ni razpoloženega igralca blaugraneSuarez je za Barcelono odigral 283 tekem in se od Camp Noua poslovil 198 goli v vseh tekmovanjih.

Sportklub Slovenija, Derby Bananas, La Liga
Sportklub Slovenija
Komentari

Vaš komentar