Zakaj je moral Klopp tako ponižati svojega igralca?

Liga prvakov 8. Apr. 202111:26
Delite:
Naby Keita
REUTERS/Susana Vera

Jurgen Klopp se je moral ob porazu proti Realu na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov soočiti tudi s kritikami, ker je še pred koncem prvega polčasa zamenjal Nabyja Keitaja.

Liverpoolu je nekaj upanja za napredovanje v polfinale Lige prvakov vlil Mo Salah, ki je nekoliko ublažil visok poraz v Madridu. Menedžer redsov Jurgen Klopp ni skrival razočaranja nad igro svoje ekipe, s svojimi potezami pa ravno tako ni najbolj navdušil kritikov. Že v 42. minuti je Nabyja Keitaja zamenjal s Thiagom Alcantaro. Čeprav je igra Liverpoola po zamenjavi izgledala nekoliko bolje, so številni kritizirali Nemca, da ni počakal vsaj na konec prvega polčasa, preden je opravil zamenjavo.

“Sprašujem se, ali je res potrebno tako ponižati svojega igralca tri minute pred koncem prvega polčasa, zamenjava je bila očitno neke vrste kazen,” se je ob potezo Kloppa obregnil tudi Jorge Valdano, legenda Reala.

Zamenjavo Keitaja je po koncu srečanja komentiral tudi Klopp: “To je bila taktična zamenjava, ena od stvari, ki mi v tem poslu ni všeč. Ko to naredite, izpade, kot da je eden igralec odgovoren za igro v prvem polčasu. Keita ni bil odgovoren za našo slabo igro. Res je, da ni odigral dobro, toda v tistem trenutku bi lahko opravil še nekaj zamenjav. Ni šlo za Nabyja, toda to sem naredil in sedaj nisem srečen, ker sedaj govorimo, kot da je to odgovornost Nabyja. Ni. Bilo je taktično.”

Keita in Klopp se ob zamenjavi nista niti rokovala niti izmenjala pogledov …

Komentari

Vaš komentar