Zvezda na +12: Ivanić rdeče-belim na derbiju prinesel zmago

Nogomet 7. Apr. 202120:09 > 20:22
Delite:
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Na 164. večnem derbiju je Crvena zvezda kot domačin na stadionu Rajko Mitić vknjižila minimalno zmago z 1:0 na tekmi proti Partizanu.

Partizan je tekmo začel bolje. V igri moštva, ki ga vodi Aleksander Stanojević je bil viden jasen načrt kako pritisniti na zadnjo vrsto Zvezde ter tako morebiti priti do protinapada. Milunović, Sanogo in Degenek so imeli težave pri podajah in posledično so storili kar veliko napak.

Zvezda je potem prišla do sape in po pol ure igre je sledila velika priložnost Veljka Nikolića. S približno petih metrov je njegov strel zaustavil Vladimir Stojković. Zaključek prvega polčasa je v celoti pripadel Partizanu. Najprej je Filip Holender v 41. minuti stresel prečko nato pa je v naslednjem napadu do strela prišel Jović, a je njegov šibek strel s približno petih metrov Borjan zaustavil. Polčas se je tako končal brez golov, a Zvezdi je glede na videno ta rezultat zagotovo precej bolj ustrezal.

Ob polčasu je Dejan Stanković opravil dvojno zamenjavo. Nikolić in Petrović tekme nista več nadaljevala. Namesto njiju dveh sta vstopila Kanga in Falcinelli. In takoj se je videla sprememba. Zvezda je v drugi polčas vstopila precej bolj energično za nagrado pa so v 58. minuti prišli do zadetka. Kanga je odlično podal iz kota, Mirko Ivanić pa je bil najvišji v skoku ter zadel oddaljenejši kot vrat Vladimirja Stojkovića.

Po pričakovanjih so se razmere na zelenici po golu precej spremenile. Načrt Aleksandra Stanojevića se je moral spremeniti, Zvezda pa je čakala na napako tekmeca in iskala protinapade. Partizan je bil blizu izenačenja v 89. minuti. Seydouba Soumah si je ustvaril veliko priložnost, a je odlično posredoval Milan Borjan. Na koncu je Zvezda vpisala zmago. Prvo proti Partizanu po treh tekmah v prvenstvu in prvo po petih tekmah v vseh tekmovanjih, ko je govora o tekmah proti najhujšemu rivalu.

Zvezda ima s to zmago na prvem mestu zdaj 86 točk in kar 12 točk prednosti pred Partizanom. Rdeče-beli tudi nadaljujejo s svojo serijo v prvenstvu, ki zdaj znaša 18 zaporednih zmag.

Komentari

Vaš komentar