Alen Pajenk navdušil s 13 točkami

Odbojka 8. Feb. 202110:49
Delite:
Alen Pajenk
Matic Eržen

Slovenski reprezentanti in reprezentantke so v preteklem tednu v prvenstvih po vsej Evropi odigrali vrsto tekem in se znova dokazali z dobrimi predstavami. V Franciji je bil odličen Alen Pajenk, v Italiji sta se zopet še posebej izkazala Jani Kovačič in Tonček Štern.

V najmočnejši evropski ligi, v Italiji, smo minuli vikend lahko spremljali dva kroga tekmovanja. V 10. krogu drugega dela prvenstva je Allianz Milano z Janom Kozamernikom in Tinetom Urnautom s 3:0 odpravil favorizirani Itas Trentino, v napetem obračunu je Kozamernik prispeval sedem točk (tri z napadom, po dve z asom in blokom), Urnaut pa je dodal osem točk, sedem ob 41-odstotnem napadu, sprejemal pa je s 37-odstotno natančnostjo. V 11. krogu je Milano v gosteh s 3:2 izgubil s Piacenzo, pri čemer je Kozamernik v statistiko znova vpisal sedem točk, od tega v napadu pet (50-odstoten izkoristek), v bloku pa dve. Urnaut se je zaustavil pri 12 točkah ob 41-odstotenem napadu, sprejemal pa je s 23-odstotno natančnostjo. Spremljali smo še slovenski obračun med Consar Ravenno in Kioene Padovo, s 3:1 je bila uspešnejša Ravenna Janija Kovačiča, slovenski prosti igralec pa je s 74-odstotnim in kar 58-odstotnim idealnim sprejemom znova dokazal, da je v izjemni formi. Tonček Štern je za Padovo vknjižil 11 točk (31-odstotni napad). V 11. krogu se je Ravenna, za katero je Kovačič tokrat sprejemal s 57-odstotno natančnostjo, dobro upirala Trentinu, a vseeno klonila s 3:1, Padova pa se je z velikim točkovnim prispevkom Šterna veselila zmage s 3:2 nad NBV Verono. Slovenski korektor je dosegel kar 27 točk (44-odstotna učinkovitost v napadu), od tega tri z blokom in pet z začetnimi udarci.

V francoski prvi ligi Alen Pajenk s Poitiersom ni nadaljeval niza zmag, od njegovega moštva je bil tokrat uspešnejši Tours, se je pa reprezentančni srednji bloker izkazal z odlično predstavo in kar 13 točkami. Štiri je dosegel z začetnim udarcem, ob 69-odstotnem izkoristku pa jih je še devet prispeval z napadom.

V Turčiji se je nove zmage veselila Lana Ščuka, ki je z Yesilyurtom odpravila Beylikduzu Ihtisas. Naša sprejemalka je dosegla dve točki (14-odstotna prodornost v napadu) in se izkazala s 40-odstotnim idealnim sprejemom. Ilbank Eve Mori je pričakovano izgubil s Fenerbahčejem, naša podajalka tokrat ni igrala.

Na Madžarskem, kjer v letošnji sezoni igrajo tri slovenske odbojkarice, je vodilno moštvo lige s Tino Grudina prišlo do nove zmage. BRSE je, tudi s prispevkom naše blokerke, ki je vknjižila sedem točk, štiri z napadom in tri z blokom, brez težav premagal Szent Benedek RA. V slovenskem obračunu med Saro Najdič in Mojco Pene je bila uspešnejša naša reprezentančna podajalka, ki je znova zelo dobro razigravala svoje soigralke pri Fatum Nyiregyhazi, na drugi strani mreže pa je bila pri DVTK-ju s sedmimi točkami ob 32-odstotenem napadu in s 57-odstotnim sprejemom najbolj razpoložena Mojca Pene.

V poljskem prvenstvu je Asseco Resovia Alberta Giulianija in Klemna Čebulja v minulem tednu odigrala dve srečanji. Na prvem je z 0:3 klonila proti Zaksi, na drugem pa se je veselila zmage z 1:3 na gostovanju pri Vervi iz Varšave. Čebulj je na prvi tekmi ob 44-odstotni učinkovitosti v napadu dosegel sedem točk, pri sprejemu je zabeležil 44-odstotno natančnost. Reprezentančni sprejemalec je na drugi tekmi vknjižil štiri točke (31-odstoten izkoristek v napadu), na sprejemu je bil 56-odstoten. Slovenski selektor Alessandro Chiappini je z DPD Legionovio s 3:2 vknjižil novo zmago v ženskem delu prvenstva, tokrat nad Bielsko-Bialo, Žana Zdovc Sporer tokrat ni dobila priložnosti za igro.

V Nemčiji Friedrichshafen Dejana Vinčića obračuna proti Giesnu še ni odigral, je pa zato Potsdam Darje Eržen prišel do nove zmage, tokrat nad USC Muenstrom. Slovenska korektorica na priložnost za dokazovanje še čaka. V Grčiji še naprej dobro kaže Foinikasu Žige Šterna, ki je med tednom prišel do nove zamge in ostaja nepremagljiv. Ob prepričljivi zmagi s 3:0 v gosteh pri O.F.I.-ju je trener našemu sprejemalcu namenil počitek, druga tekma minulega tedna proti Filippos Veroiasu pa je bila prestavljena. (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar