Branik po 5 nizih dobil derbi proti Šempetru

Delite:
SIP Šempeter - Nova KBM Branik
SIP Šempeter - Nova KBM Branik

Na derbiju kola 1. Sportklub odbojkarske lige za ženske je Nova KBM Branik v gosteh premagal SIP Šempeter s 3:2 v nizih.

Prvi niz v Šempetru je bil zelo izenačen do izida 16:16, nato pa so domače odbojkarice osvojile štiri zaporedne točke. Mariborčanke so se sicer približale na 20:18, vendar so domače niz zaključile s petimi zaporednimi točkami.

V drugem nizu je Branik hitro povedel s 6:2, nato pa prednost le še povečeval (uspelo jim je celo sedem zaporednih točk) in niz brez pretresov pripeljal do konca (25:12).

Tretji niz je bil do polovice precej izenačen, ključne pa so bile tri zaporedne točke Mirte Velikonje Grbac, po katerih je Branik vodil s 15:12. Mariborčanke so bile odlične tudi v zadnji fazi niza, ki so ga zaključile s štirimi zaporednimi točkami (25:18).

V četrtem nizu sta ekipi bili hud boj, izid je bil večkrat izenačen, na koncu pa so bile bolj zbrane domače odbojkarice. Branik je imel sicer že dve zaključni žogi, vendar je Nika Markovič z dvema zaporednima točkama prinesla set žogo SIP-u in to so domače po napaki Džakovićeve tudi izkoristile.

ODLOČAL PETI NIZ

O zmagi je odločal peti niz, v katerem so Mariborčanke začele fantastično, s štirimi zaporednimi točkami. Po time outu so Šempetranke odgovorile s štirimi točkami za izenačenje na 4:4 in sledil je time out Maribora. Nadaljevanje je bilo znova zelo napeto, bil se je hud boj za vsako točko. Po bloku Mirte Velikonje Grbac je Branik prišel do treh zaključnih žog in tretjo tudi izkoristil za zmago s 15:13.

Pri Novi KBM Braniku je 29 točk dosegla Danijela Džaković, Mirta Velikonja Grbac jih je prispevala 17, od tega 5 v bloku. Pri Šempetru je Tali Lekše dosegla 18 točk, Nika Markovič pa 17.

Na lestvici imata obe ekipi po 14 zmag in 6 porazov. Na drugem današnjem srečanju je vodilni Calcit Volley (19-1) na gostovanju s 3:1 (-25, 24, 17, 19) premagal Luko Koper (6-14).

Komentari

Vaš komentar