Čebulj znova do naziva MVP

Odbojka 18. Jan. 20219:35 > 12:03
Delite:
Klemen Čebulj
Matic Eržen

Klemen Čebulj je pretekli teden v poljskem prvenstvu z Asseco Resovio Rzeszow odigral dva dvoboja, obakrat tesno zmagal in si enkrat priigral naziv najboljšega odbojkarja tekme. Varovanci slovenskega selektorja Alberta Giulianija trenutno zasedajo šesto mesto prvenstvene lestvice.

Sredi tedna je Rzeszow na tekmi 12. kroga elitne poljske lige tesno ugnal ekipo PGE Skra Belchatow, Klemen Čebulj pa se je na obračunu zaustavil pri 20 točkah (trije asi, en blok) ob 38-odstotni uspešnosti na sprejemu in 30-odstotni uspešnosti v napadu. Za svojo predstavo si je prislužil naziv igralca tekme. V nedeljo je Čebulj s soigralci po petih nizih v okviru dvoboja 1. kroga premagal še tretji Trefl Gdansk. Slovenski sprejemalec je tokrat dosegel 23 točk (dva bloka) ob 61-odstotni uspešnosti na sprejemu in 26-odstotni uspešnosti v napadu. Rzeszow ima po enajstih zmagah na 17 obračunih zdaj 28 točk. Po novoletnem premoru v ženskem delu prvenstva še vedno ni zaigrala Žana Zdovc Sporer v dresu DPD Legionovie, ki jo vodi selektor slovenske ženske reprezentance Alessandro Chiappini.

Friedrichshafen Dejana Vinčića po novih dveh zmagah ostaja vodilna ekipa nemškega prvenstva. Na prvi tekmi v preteklem tednu je bil boljši od moštva WWK Volleys Herrsching, Vinčić je prispeval dve točki (en blok), na drugem dvoboju pa je padla še ekipa SWD powervolley Düren. Slovenski podajalec je tokrat dosegel štiri točke (dva bloka) ob popolni uspešnosti v napadu. V ženskem delu Potsdam, za katerega igra reprezentančna korektorica Darja Eržen, ni imel nove preizkušnje.

V Franciji klubi zaenkrat igrajo še zaostale tekme. Poitiers Alena Pajenka je pretekli teden odigral dve, in sicer srečanji 6. in 7. kroga. V obračunu 6. kroga je Poitiers moral priznati premoč vodilnemu Montpellierju, naš srednji bloker pa je v statistiko vpisal tri točke, eno je dosegel neposredno v bloku. V dvoboju 7. kroga pa je Poitiers proti Toulousu prišel do sedme zmage v sezoni. Pajenk je nanizal pet točk, od tega dve v bloku.

V turškem prvenstvu, kjer igrata Lana Ščuka (AtlasGlobal Yesilyurt) in Eva Mori (Ilbank), je pretekli teden v zaostalih srečanjih na igrišče stopila le Ščuka. S soigralkami je odigrala zaostali srečanji 16. in 18. kroga ter osvojila eno prvenstveno točko. Na prvem obračunu je Yesilyurt klonil proti tretji ekipi prvenstva, Eczacibasi Vitri, na drugem je bil po petih nizih srečnejši PTT. Slovenska sprejemalka je na prvi tekmi dosegla eno točko, na drugi pa 14 (trije bloki) ob 29-odstotni uspešnosti v napadu in 57-odsotni uspešnosti na sprejemu. Prvenstvo se bo z dvoboji 25. kroga nadaljevalo v soboto, 23. januarja.

V Italiji so klubi v nedeljo igrali povratne tekme 8. kroga in od treh slovensko obarvanih klubov se je zmage veselil le eden, in sicer je Consar Ravenna brez izgubljenega niza premagala NBV Verono. Prosti igralec Jani Kovačič se je znova izkazal na sprejemu, kjer je bil kar 64-odstotno uspešen, od tega je imel 29-odstotni popoln sprejem. Kioena Padova Tončka Šterna je po petih nizih izgubila proti Gas Sales Bluenergy Piacenzi. Slovenski korektor je prispeval 14 točk (eno v bloku) ob 37-odstotni uspešnosti v napadu. Za Allianz Milano Tineta Urnauta in Jana Kozamernika je bilo s 3:1 pretrd oreh vodilno moštvo prvenstva Sir Safety Conad Perugia. Sprejemalec Urnaut je dosegel 13 točk (dva bloka), srednji bloker Kozamernik pa sedem, od tega tri neposredno v bloku. Slovenski kapetan je bil v napadu 35-odsotno uspešen, na sprejemu pa 43-odsoten, medtem ko je bil Kozamernik v napadu 29-odstotno uspešen.

Na Madžarskem vodilni ekipi prvenstva BRSE, za katero igra Tina Grudina, in Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič nista odigrali novega obračuna.  V Grčiji so s tekmami po prekinitivi ta vikend začeli odbojkarji, slovenski reprezentant Žiga Štern je v dresu Foinikasa Syrosa prišel do zmage s 3:2 nad Olympiakosom. Naš sprejemalec je dosegel 20 točk, v napadu je bil 38- odstoten. Se pa prvenstvo še ni začelo za odbojkarice, na prvo tekmo Monike Potokar v dresu PAOK-a po dolgem premoru tako še vedno čakamo.(vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar