Kozamernik prvič v sezoni do naziva MVP

Odbojka 25. Jan. 202112:11
Delite:
Foto: CEV
Foto: CEV

Jan Kozamernik je v preteklem tednu odlično igral ob tesni zmagi Allianz Milana proti Leo Shoes Modena in si za svojo predstavo prvič v sezoni prislužil naziv igralca tekme. Ekipa Milana, za katero igra tudi Tine Urnaut, je dobila tudi slovensko obarvan obračun proti Kioene Padovi Tončka Šterna.

Na zaostalem dvoboju 4. kroga povratnih tekem je sredi tedna Allianz Milano prišel do osme zmage v sezoni, Kozamernik pa se je ob tesni zmagi izkazal s 16 točkami, dosegel je kar pet blokov in bil v napadu 67-odstotno uspešen. Urnaut je dodal štiri točke (25-odstotna uspešnost v napadu) in bil na sprejemu 63-odstoten. V nedeljo pa sta si v 9. krogu nasproti stala domači Milano in Kioene Padova. Novo zmago so si priigrali Milančani, ki so prvi niz izgubili na razliko, potem pa dobili naslednje tri. Kozamernik je za zmagovalce prispeval sedem točk (trije bloki) ob 44-odstotni uspešnosti v napadu, Urnaut pa tri (en blok). Na drugi strani mreže je bil korektor naše izbrane vrste Tonček Štern v napadu 21-odsotno uspešen in je dosegel šest točk. Četrti Slovenec v italijanski ligi Jani Kovačič pa je s soigralci pri Consar Ravenni dobil prvi niz proti Vero Volley Monzi, a na koncu nasprotnikom v svoji dvorani moral priznati premoč. Slovenski prosti igralec je bil na sprejemu znova odličen, saj je bil 62 odstotno uspešen, medtem ko je imel 52-odstotni popolni sprejem. Allianz Milano zaseda osmo mesto na prvenstveni lestvici, Consar Ravenna je deseta, Kioena Padova pa mesto nižje.

Asseco Resovia Rzeszow, ki jo vodi slovenski selektor Alberto Giuliani, je za svojo 18. zmago v poljskem prvenstvu brez oddanega niza premagala zadnje moštvo lige, MKS Bedzin. Klemen Čebulj je na tekmi 22. kroga za zmagovalno ekipo, ki zdaj zaseda peto mesto prvenstvene lestvice, dosegel pet točk (dva bloka) ob 43 odstotni uspešnosti v napadu. Pretekli teden so bile v ženskem delu poljskega prvenstva na igrišču znova tudi varovanke selektorja slovenske ženske reprezentance Alessandra Chiappinija. DPD Legionovia je v 16. krogu s 3:0 premagala Joker Swiecie, Žana Zdovc Sporer pa ob osmi zmagi ni dosegla točk.

V Turčiji sta si na srečanju 25. kroga nasproti stali Lana Ščuka v dresu AtlasGlobal Yesilyurta in Eva Mori v dresu Ilbanka. Zmage s 3:1 v nizih se je s soigralkami veselila Ščuka, ki je tokrat dosegla osem točk (en blok) ob 32-odsotni uspešnosti v napadu, na sprejemu je bila 50-odstotna. Še bolj je bila na drugi strani razpoložena reprezentančna podajalka Morijeva, ki se je ob 78-odstotni uspešnosti v napadu izkazala s sedmimi točkami, dve je dodala s servisom, eno z blokom. Yesilyurt se sicer nahaja na sredini lestvice, medtem ko je Ilbank za zdaj bližje dnu.

V Nemčiji v moškem delu prvenstva še naprej vodi Friedrichshafen Dejana Vinčića, ki si je v preteklem tednu priigral novi dve zmagi. Na obeh tekmah vodilna ekipa ni oddala niza, najprej je premagala Bühl, potem pa še Unterhaching. Vinčić je na prvem dvoboju dosegel točko, na drugi pa slovenski podajalec ni bil v postavi. V ženskem delu pa je Potsdam Darje Eržen tesno, z 20:18 v petem nizu, izgubil s Suhlom. Slovenska korektorica za zdaj še ni dobila priložnosti za igro.

Tudi v Franciji je Poitiers z Alenom Pajenkom tesno izgubil na obračunu 16. kroga proti Chaumontu. Slovenski srednji bloker je ob 78-odsotni uspešnosti v napadu dosegel osem točk, eno neposredno iz bloka. Poitiers se nahaja na sredini prvenstvene lestvice s sedmimi zmagami in 23 točkami.

V Grčiji je Foinikas Syros v 4. krogu prvenstva po petih nizih premagal P.A.O.K, Žiga Štern pa se je zaustavil pri 16 točkah ob 46-odstotni uspešnosti tako v napadu kot na sprejemu. Foinikas je dobil vse štiri dvoboje in ima na drugem mestu 10 točk.

Vodilni ekipi madžarskega prvenstva BRSE, za katerega igra Tina Grudina, in Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič še vedno čakata na prvi prvenstveni obračun v letu 2021, je pa na svoji prvi tekmi v madžarskem prvenstvu odlično igrala Mojca Pene in k zmagi DVTK-ja nad ekipo Szent Benedek RA s 3:1 prispevala kar 30 točk. Ob 51-odstotnem napadu je dosegla 25 točk, tri dodala z blokom, dve z začetnim udarcem, na sprejemu pa je bila polovično uspešna.

Komentari

Vaš komentar