Maribor zadal drugi poraz ACH Volleyju

Delite:
Merkur Maribor
Merkur Maribor

Odbojkarji Merkurja Maribora so na derbiju kola Prve Sportklub odbojkarske lige s 3:1 premagali vodilni ACH Volley in zdaj za Ljubljančani zaostajajo le še za točko.

ACH Volley je v državnem prvenstvu dobil 11 tekem zapored, tokrat pa so bili Mariborčani pretrd oreh. Merkur se je veselil zmage s 25:21, 25:16, 16:25 in 26:24.

V prvem nizu sta si ekipi izmenjavali točke vse do izida 8:8, Maribor pa je do izdatnejše prednosti prišel sredi niza. Z delnim izidom 7:2 je povedel z 18:13 in gostujoči trener Pleško je reagiral s time-outom. ACH se je zatem sicer približal na dve točki zaostanka, vendar je zaključek niza znova pripadel gostiteljem, ki so ga dobili s 25:21.

V drugem nizu je v napadu blestel Ikhbayri in Maribor je hitro vodil s šestimi točkami prednosti. Razlika je v nadaljevanju le še naraščala in niz se je končal s 25:16.

Tretji niz je pripadel ACH Volleyju, prav tako zanesljivo s 25:16, v četrtem pa so imeli Ljubljančani lepo priložnost, da izsilijo odločilni peti niz, saj so takoj povedli s 5:0, pred finišem niza pa so vodili z 19:15. Po time-outu se je žilavi Maribor približal le na točko zaostanka, vendar je imel ACH pri 24:22 dve zaključni žogi za niz. Pri drugi se je z blokom izkazal Cafuta, nato pa je napako v napadu naredil Vučićević in nenadoma je imel Maribor zaključno žogo za zmago. Izkoristil jo je Ikhbayri in domači odbojkarji so se veselili velike zmage nad 16-kratnimi državnimi prvaki.

Pri Mariboru je 16 točk dosegel Ahmed Ikhbayri, 13 pa Rok Možič. Pri ACH sta jih po 10 prispevala Amir Toukhteh in Matej Kök.

Na lestvici ima ACH Volley (12-2) točko prednosti pred Merkurjem Mariborom (11-3).

 

 

Komentari

Vaš komentar