Ob 21:30 na SK 1: Slovenci v lov na "final four"

Odbojka novice 15. Jun. 201716:09 > 16:18
Delite:
OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nocoj začenja s tretjim turnirjem svetovne lige v Kairu. Tokratni nasprotniki bodo Egipt, Finska in Portugalska. Varovanci Slobodana Kovača so trenutno prvi na lestvici druge kakovostne skupine in so že zelo blizu uvrstitvi na zaključni turnir v Avstraliji.

Prvi tekmec slovenske reprezentance bodo Egipčani, s katerimi naši odbojkarji doslej še niso igrali, zmaga pa naši vrsti že lahko prinese uvrstitev na zaključni turnir v Avstraliji. A kljub temu, da so Egipčani na dosedanjih šestih tekmah zmagali le enkrat, točko pa s porazom z 2:3 osvojili še proti Nizozemski, v slovenskem taboru tekmecev ne podcenjujejo.

Ne glede na vse skupaj smo na svetovni lestvici najslabše postavljena ekipa v drugi skupini svetovne lige. In mi smo tisti, ki smo zdaj v najtežji situaciji. Vsaka ekipa zato, ker igra proti nam, igra še nekoliko bolje, saj se vsi želijo dokazati proti evropskim podprvakom. Po drugi strani moramo biti ves čas kar najbolj zbrani, kar pa po težki in dolgi sezoni, po kvalifikacijskem turnirju in po vseh teh tekmovanjih ni lahko. Ampak vsaka tekma je za nas tudi trening in na teh tekmah poizkušamo delati stvari, ki jih na treningu ne moremo. Tudi zato bomo vsako tekmo odigrali maksimalno dobro,” je pred obračunom z Egiptom dejal Tine Urnaut.

OZS

Kot že na Japonskem tudi v Egiptu Slovenci niso imeli veliko možnosti za trening v dvorani, v kateri se bo odvijal turnir, a se na to v našem taboru ne bodo preveč ozirali. “Do zdaj smo bili nad pogoji že parkrat negativno presenečeni, a vse to bomo morali pustiti ob strani in se osredotočiti na Egipt. Ne bo nam lahko, za nami je težko potovanje in naš pristop mora biti nadvse resen. Ogledal sem si tekmo med Egiptom in Turčijo, na kateri so sicer brez težav zmagali Turki, a v nadaljevanju so Egipčani marsikomu povzročali težave. Imajo visoko ekipo, ki je sicer še dokaj mlada, vsekakor pa to za nas ničesar ne spremeni. Vemo, kako moramo igrati, izpiliti moramo naši igro in popraviti nekatere stvari. Smo pa favoriti in se moramo tako tudi vesti,” meni Dejan Vinčić.

Klemen Čebulj, ki je, tako kot Urnaut, na šestih tekmah vknjižil že 98 točk, dodaja: “Našo igro moramo stopnjevati in na finalni turnir priti v kar najboljši formi, ki smo jo v danem trenutku sposobni prikazati. Če bomo z glavami na pravem mestu in če bomo dovolj zbrani, mislim, da ne bo težav. Tekmovanje je res naporno, naporni so turnirji, naporen je ritem treningov in tekem. Časa za počitek ni, ampak tudi to še pride, zdaj moramo dati vse od sebe.

Tekma med Egiptom in Slovenijo se bo začela ob 21:30 z neposrednim prenosom na programu Sportklub 1.