Odbojkarsko prvenstvo zaključeno do 10. aprila

Odbojka 12. Feb. 20218:49
Delite:
Aleš Oblak

Redni del Sportklub prve odbojkarske lige se počasi zaključuje, prve obračune izločilnih bojev letošnjega odbojkarskega prvenstva pa bomo lahko spremljali v soboto, 27. februarja. Finale prvenstva se bo začel 27. marca.

Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije je potrdilo koledar zaključka letošnje Sportklub prve odbojkarske lige. Pred ekipami v 1A. DOL, ki se bodo v okviru rednega dela lige med seboj pomerile trikrat, sta tako v ženski kot v moški konkurenci na sporedu le še 20. in 21. krog, ki bosta odigrana 13. oz. 20. februarja. Osmina finala državnega prvenstva se bo začela v soboto, 27. februarja, ko se bosta sedmo in osmouvrščena ekipa, glede na trenutno lestvico sta za zdaj to Ankaran in Luka Koper pri ženskah ter Krka in Hiša na kolesih Triglav pri moških, pomerili z najboljšima dvema ekipama iz 1B. DOL. V moški konkurenci 1B. DOL je že dva kroga pred koncem rednega dela jasno, da bosta to Šoštanj Topolšica in Črnuče, pri ženskah, kjer nas čakajo še trije krogi tekmovanja, najbolje kaže Formisu in ŽOK Ljutomeru.

Najboljših šest ekip iz 1A. DOL se bo uvrstilo neposredno v četrtfinale, ki se bo začel v sredo, 10. marca. Prve polfinale tekme bodo potekale v četrtek, 18. marca, prvi finalni srečanji bosta v soboto, 27. marca. V izločilnih bojih ekipe igrajo na dve zmagi, enako velja za tekme za tretje mesto, medtem ko bo naslov slovenskih prvakov oz. prvakinj osvojila ekipa, ki bo v finalni seriji zmagala trikrat.

Predsedstvo OZS je potrdilo tudi termin finala Pokala Slovenije, ki bo, če ga bo moč izvesti, potekal v nedeljo, 18. aprila. (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar