Slovenski odbojkarji tokrat v okrnjeni zasedbi

Odbojka 22. Feb. 202113:31
Delite:
Aleš Oblak

Redni del odbojkarskih prvenstev po Evropi se počasi zaključuje, v italijanskem prvenstvu pa se je že začela končnica, ki je zadovoljstvo prinesla le Tinetu Urnautu in Janu Kozamerniku. Pri dekletih sta se novih zmag veselili Lana Ščuka v Turčiji in Monika Potokar v Grčiji.

V italijanskem prvenstvu se je že začela končnica. V prvem krogu, ki zmagovalce vodi v četrtfinale, je izločilne boje uspešno začel Powervolley Milano s Tinetom Urnautom in Janom Kozamernikom. Milančani so s 3:1 premagali Verono, naša reprezentanta sta igrala na visoki ravni. Urnaut je ob 44-odstotnem napadu prispeval 14 točk, eno dodal z blokom in eno s servisom, na sprejemu je bil 32-odstoten. Kozamernik je tokrat vknjižil devet točk, sedem z napadom (64-odstotna uspešnost) ter po eno z blokom in servisom. Na tekmi Gas Sales Piacenze in Kioene Padove naš reprezentančni korektor Tonček Štern ni imel sreče, saj se je poškodoval že na začetku prvega niza. Za kako hudo poškodbo gležnja gre, bodo pokazale preiskave. Piacenza je sicer slavila s 3:1. Poraz je doživela tudi Consar Ravenna Janija Kovačiča, s 3:0 je bila uspešnejša Leo Shoes Modena. Slovenski prosti igralec sicer še naprej nadaljuje z dobrimi predstavami, tokrat je sprejemal s 50-odstotno natančnostjo.

Na Poljskem je Asseco Resovia našega selektorja Alberta Giulianija prišel do nove zmage, tokrat nad PGE Skra Belchatowom. Reprezentančni sprejemalec Klemen Čebulj je vknjižil 14 točk, ob 59-odstotni uspešnosti jih je v napadu prispeval 13, eno je dodal z asom. V 21. krogu francoskega prvenstva je Nantes Reze z domačo zmago s 3:2 prekinil niz Poitiersa, katerega barve brani naš bloker Alen Pajenk, ki je znova igral zelo dobro in dosegel 12 točk, ob 63-odstotni uspešnosti jih je 10 zbral v napadu, dve je dodal z začetnim udarcem.

V predzadnjem, 29., krogu rednega dela turškega prvenstva smo spremljali novo zmago ekipe Sistem9 Yesilyurt, za katero igra slovenska sprejemalka Lana Ščuka. Naša reprezentantka je k zmagi nad Bešiktašom, ki je njeno ekipo popeljala do osmega mesta na lestvici, ob 31-odstotnem napadu prispevala osem točk, eno dodala z blokom, tri s servisom. Kapetanka naše izbrane vrste Eva Mori, ki se tokrat ni vpisala v statistiko, je z Ilbankom zabeležila še en poraz, njeno moštvo je z 1:3 izgubilo z Niluferjem.

Na Madžarskem je Sara Najdič s Fatum Nyiregyhazo s 3:0 slavila nad DVTK-jem, za katerega je Mojca Pene ob 33-odstotni uspešnosti v napadu dosegla dve točki (sprejem 67-odstoten) in potrdila prvo mesto na lestvici. Naša podajalka je igrala v prvih dveh nizih, v tretjem ji je trener namenil počitek. Srednja blokerka Tina Grudina svojemu BRSE-ju tokrat ni mogla pomagati do zmage s 3:0 nad Szent Benedekom.

V Nemčiji se Friedrichshafen reprezentančnega podajalca Dejana Vinčića na parket spet vrača v četrtek, minuli teden vodilno moštvo tamkajšnjega prvenstva ni bilo na delu. Prav tako tokrat nismo spremljali Potsdama naše korektorice Darje Eržen, ki ga nova tekma čaka v sredo. Tudi v Grčiji v minulem tednu ni bilo nastopa sprejemalca Žige Šterna, saj je v njegovem Foinikasu prišlo do okužb s koronavirusom. Dober teden pa ima za seboj reprezentantka Monika Potokar. Njen PAOK je v okviru 7. in 8. kroga s 3:0 odpravil Aias in AOF Porphyras. Naša sprejemalka je na prvi tekmi dosegla 8, na drugi pa 12 točk, izkazala se je s kar 80-odstotnim sprejemom in 61-odstotnim napadom. (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar