V živo na SK: Calcit po naslov, ACH po drugo zmago

Odbojka 17. Apr. 20219:15
Delite:
Foto: Calcit Volley
Foto: Calcit Volley

Nocoj bi lahko dobili nove državne prvakinje v Sportklub ligi, saj igralke Calcit Volleyja proti Novi KBM Branik v zmagah vodijo z 2:0. Tretja tekma ob 20:30 v živo na SK 1.

Calcit Volley bo ob 20:30 še drugič v finalni seriji gostil Novo KBM Branik. Če so Kamničanke vse tri medsebojne dvoboje rednega dela dobile že po treh nizih, pa so se v velikem finalu za vodstvo z 2:0 v zmagah morale pošteno potruditi – obe srečanji sta se namreč končali šele po petem, odločilnem nizu. Pri Calcit Volleyju upajo, da bodo njihove odbojkarice v soboto na domačem igrišču ubranile naslov slovenskih prvakinj z lanske sezone in skupno še petič dvignile pokal državnih prvakinj. Pri Novi KBM Braniku pa si želijo prvič letos streti Kamničanke, podaljšati finalni niz in ohraniti upanje na osvojitev 17. naslova prvakinj. Morebitna četrta tekma bo 19. aprila v Mariboru, peta pa dva dni pozneje v Kamniku.

Obračun od 20:30 naprej spremljajte v živo na SK 1, že pred ženskim finalom bomo ob 18:00 z neposrednim prenosom na SK 3 spremljali drugo finalno srečanje moških, ki ga bosta odigrala branilec naslova, ACH Volley Ljubljana, in najboljše moštvo rednega dela, Merkur Maribor. Prvi obračun na Štajerskem so zanesljivo dobili Ljubljančani, drugi pa je bil zaradi okužbe s koronavirusom v vrstah Maribora prestavljen. Vsi štirje dvoboji omenjenih ekip v letošnji sezoni so se končali po štirih nizih, na prvih dveh je zmagalo domače moštvo, na zadnjih dveh pa gostujoče. Merkur Maribor skupno lovi tretjo državno krono, Ljubljančani pa že 18. Tretjo finalno tekmo bosta ekipi igrali 20. aprila v štajerski prestolnici, morebitna četrta tekma bo 23. aprila v Ljubljani, peta pa 25. aprila znova v Mariboru.

Komentari

Vaš komentar