Garoppolo postal najbolje plačan igralec

NFL 9. Feb. 20188:58 > 9:11
Delite:
Getty Images

San Francisco 49ers in podajalec Jimmy Garoppolo sta se dogovorila o novi pogodbi, s katero bo Garoppolo postal najbolje plačan igralec v ligi NFL vsaj za nekaj tednov. Garoppolo je s 49ers podpisal petletno pogodbo, vredno neverjetnih 137.5 milijonov dolarjev, kar pomeni 27.5 milijonov letno.

S tem je Garoppolo prehitel Matta Stafforda (Detroit Lions), ki letno povprečno prejme 27 milijonov dolarjev. Garoppolo je z omenjeno pogodbo najverjetneje tlakoval pot za še donosnejše pogodbe, ki si jo med prestopnim rokom obeta Kirk Cousins, v naslednjih letih pa Aaron Rodgers, Matt Ryan, Drew Brees in ostali.

https://www.instagram.com/p/Be8yTCthc3M/

49ers so Garoppola prejeli v menjavi z New England Patriots oktobra lani, s čimer so Pats s strani 49ersov prejeli izbor v drugem krogu nabora. Ob času menjave je bil Garoppolo v zadnjem letu svoje rookie pogodbe. Po tem, kar je prikazal v sezoni 2016 v dresu Patsov, bi ga slednji težko zadržali, zato so ga poslali k 49ers.

Ob prihodu Garoppola so imeli 49ers na svojem kontu le eno zmago, nato pa slavili na naslednjih petih tekmah. Sezono so končali z izkupičkom 6-10, Garoppolo pa kot prvi podajalec San Francisca sploh še ni izgubil tekme. V do sedaj prikazanem je igral kot prvi podajalec, sedaj pa bo z najdonosnejšo pogodbo še plačan kot ‘starter’.

Garoppolo je v tej sezoni na petih tekmah podal za sedem touchdownov in pet prestreženih podaj. Z Garoppolom na mestu prvega podajalca so 49ers povprečno dosegli 28.8 točk na tekmo, pred tem pa le 17. O učinkovitosti in talentu Garoppola pove tudi dejstvo, da ga je Bill Belichick smatral kot naslednjega podajalca Patriots potem, ko se era Toma Bradyja enkrat konča.

To se vendarle ne bo zgodilo, saj so po besedah generalnega menedžerja John Lyncha 49ers našli svojega podajalca. “Menim, da imamo podajalca franšize za naslednjih nekaj let,” je konec januarja Lynch dejal na Senior Bowlu.