Texans v Cleveland poslali lansko okrepitev

NFL 10. Mar. 201711:53 > 11:57
Delite:
Getty Images

Prvi dan prestopnega roka v ligi NFL ni minil brez presenečenj(a). V menjavi dneva sta sodelovali ekipi Houston Texans in Cleveland Browns, ki sta si izmenjali podajalca Brocka Osweilerja in izbore na naboru.

Brock Osweiler je točno pred enim letom podpisal triletno pogodbo, vredno 72 milijonov dolarjev, od česar je bilo 37 milijonov zagotovljenih. Osweiler ni upravičil pričakovanj, zato so se Texans odločili za trade, s čimer so zdaj že nekdanjega starterja – najverjetneje – poslali v Cleveland. Browns so s tem dobili še izbor v drugem krogu nabora prihodnje leto, Texans pa so dobili nabor v četrtem krogu za leto 2018.

Kaj bo trade v Cleveland prinesel Osweilerju, je težko predvideti, a iz odziva Browns je razvideti, da je bil njihov prvi cilj izbor na draftu in ne Osweiler – slednji naj bi bil prej ali slej odpuščen, prav tako je negotova usoda Roberta Griffina III.

Browns naj bi si v svojih vrstah še vedno želeli Jimmyja Garoppola, trenutno rezervo New England Patriots, a naj slednji ne bi bili pripravljeni oddati Garoppola – v kolikor bi na to Bill Belichick pristal, naj bi v zameno za 24-letnega podajalca želel kar prvi izbor na letošnjem naboru. A kot kaže, Garoppolo zapušča New England, sodeč po njegovi zadnji objavi na Instagramu.

Texans so s slovesom Osweilerja najverjetneje na stežaj odprli vrata Tonyju Romu. Romo je bil zadnjih 14 let član Dallas Cowboys, sedaj pa se bo najverjetneje preselil 360 kilometrov južneje in postal član Texansov. V sredo so se sicer pojavila namigovanja, da naj bi Cowboys Roma odpustili, a naj bi si v četrtek premislili in želeli opraviti menjavo, ki pa bo težko izvedljiva – Romo bi namreč v tem primeru v naslednjem letu še vedno zaslužil 14 milijonov dolarjev.

Lovilec Alshon Jeffery je zapustil Chicago in se odpravil k Philadelphiji. Z Eagles je Jeffery podpisal enoletno pogodbo, vredno 14 milijonov dolarjev. Član Bearsov ni več Jay Cutler, ki je bil odpuščen, največ zanimanja za Cutlerja pa naj bi bilo pri New York Jets. Bears sicer na svojega novega podajalca niso čakali dolgo. Podpisali so triletno pogodbo z Mikom Glennonom, ki bo letno zaslužil 14 milijonov evrov.

Za presenečenje so poskrbeli pri New England Patriots, ki so v svoje vrste zvabili cornerbacka Stephona Gilmora. Gilmore bo član Patriotsov naslednjih pet let, v tem času bo zaslužil 40 milijonov dolarjev, skupno pa 65 milijonov ameriških zelencev. Poleg tega naj bi Patriots želeli v navezi z New Orleans Saints opraviti menjavo. Saintsem naj bi Patriots “podarili” Malcolma Butlerja, v zameno za junaka Super Bowla pred dvema letoma pa bi dobili lovilca Brandina Cooksa. Do menjave še ni prišlo, se pa Patriots poleg omenjenega trudijo v svojih vrstah zadržati bržkone svojega najboljšega obrambnega igralca – Dont’a Hightowerja.

DeSean Jackson se iz prestolnice seli k Tampa Bay Buccaneers. Na zahodu Floride bo Jackson v treh letih, kolikor bo nosil dres Bucsov, zaslužil 33,5 milijonov dolarjev. Jacksonville Jaguars so se okrepili s Calaisom Campbellom, s katerim so podpisali štiriletno pogodbo, vredno 60 milijonov dolarjev. Baltimore Ravens so podaljšali pogodbo z Brandonom Williamsom, ki bo član Ravensov naslednjih pet let, tackle pa bo v tem času zaslužil 54 milijonov evrov, od tega je 27,5 milijonov dolarjev zagotovljenih. Ravens so se hkrati okrepili še s cornerbackom Tonyjem Jeffersonom, ki bo član Ravensov naslednja štiri leta. Cornerback A. J. Bouye se iz Houstona seli k Jacksonvillu.

Za sedaj brez ekipe ostaja še Adrian Peterson, prav tako je trenutno še brezposeln Darrelle Revis.