Kickboxing reprezentanca pripravljena na jesen

Borilni sporti 18. Avg. 201711:44 > 11:51
Delite:
KBZS

Izola, za mnoge počitniška destinacija, je bila sredi avgusta za kickboxerje kraj osrednjih priprav na jesenske tekmovalne izzive. V tem našem obmorskem biseru so se letos zbrali kickboxerji vseh generacij iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Bolgarije ter Ukrajine.

Z veseljem ugotavljamo vse večjo prepoznavnost kampa, letos se je tako v Izoli zbralo kar 131 udeležencev, letošnja novost pa je, da smo kamp prvič izvedli le s slovenskimi trenerji in se tako v celoti naslonili na domače znanje, kar se je potrdilo kot dober korak,” je svoje vtise strnil vodja letošnjega kampa in generalni sekretar Kickboxing zveze Slovenije Ivo Vodopivec.

Udeleženci 5. kickboxing kampa v Izoli so tako lahko na treningih izpopolnjevali svoje veščine tako v ring (K-1r, low-kick in full-contact) kot tatami disciplinah (kick-light, light-contact in point-fighting), ki so jih vodili trenerji Andrej Sande, Igor Pacek, Tomaž Barada in Srečko Rozman, ki so mu pri vodenju treningov point-fightinga, v tej starostno izjemno raznoliki sredini, s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pomagali tudi Vladimir Sitar, Ivo Vodopivec in Bojan Korošec.

Letos smo se odločili Kickboxing kamp Izola prestaviti iz tradicionalnega junijskega termina na sredino avgusta in mu dodelili vlogo osrednjih priprav slovenske reprezentance na jesenska prvenstva, kar se je izkazalo za korak v pravo smer. Termin je ustreznejši zaradi bližine kadetskega in mladinskega evropskega prvenstva, kar se odraža tudi v aktivnosti in odzivnosti tekmovalcev,” je povedal predsednik KBZS Vladimir Sitar.

Člansko svetovno prvenstvo bo na sporedu novembra v madžarski prestolnici, prvi pa se že v začetku septembra v boj za odličja podajajo slovenski kadeti in mladinci, ki jih v makedonskem Skopju čaka evropsko prvenstvo.

“Glede na osvojena mesta na svetovnih pokalih v pomladanskem delu sezone so utemeljena pričakovanja, da bodo naši tekmovalci uspešni tudi na evropskem prvenstvu. Z izraženo željo tekmovalcev in samem delu na kampu, gre pričakovati, da bomo tudi tam dosegli uspehe,” optimistično gleda na prihajajoče izzive selektor slovenske kickboxing reprezentance Bojan Korošec. Njegovi varovanci so se iz lanskoletnega svetovnega kadetskega in mladinskega prvenstva v irskem Dublinu vrnili s tremi naslovi svetovnih prvakov.

Kickboxing kamp Izola pa že tradicionalno ni namenjen zgolj tekmovalcem, temveč tudi trenerjem in ostalim strokovnim delavcem v tej športni panogi. Tako je doc. dr. Mitja Gerževič iz Inštituta za kineziološke raziskave zbranim predstavil interpretacijo rezultatov testiranj kickboxing reprezentantov in podal smernice za kondicijsko pripravo tekmovalcev, priznani nogometni strokovnjak Miki Kondič pa praktični trening z elastičnimi trakovi.

Tehnična komisija KBZS je na kampu organizirala tudi preizkus praktičnega znanja za kandidate za pridobitev naziva športni delavec 2 v skladu z Zakonom o športu. Vsi trije kandidati, Denis Porčič, Lea Terseglav (oba KBV Samurai Podkoren) in Sabina Bec (Sun Braslovče) so preizkus opravili z maksimalnim številom točk.