Slovenci pripravljeni na SP v Budimpešti

Borilni sporti 6. Nov. 201712:56 > 13:01
Delite:
Kickboxing reprezentanca Slovenije

Slovenska članska reprezentanca v kickboxingu je v svojem že tradicionalnem taboru v Termah Olimia minuli vikend opravila še zadnje skupne priprave pred odhodom na člansko svetovno prvenstvo v Budimpešti.

V skladu z našim letnim terminskim planom gre za zaključne priprave, ki so namenjene pregledu forme reprezentantov in zadnjim taktičnim usklajevanjem s trenerji. V vodstvu reprezentance ob tem z veseljem ugotavljamo, da smo zadovoljni z izkazano formo, za nami so trije dnevi intenzivnega dela, plan je izpolnjen in lahko mirno pričakujemo začetek svetovnega prvenstva,” je optimističen vodja reprezentance in predsednik KBZS Vladimir Sitar.

V Budimpešto potuje 18 slovenskih reprezentantov, ki se bodo do 4. do 11. novembra v konkurenci 1.356 borcev in bork iz 57 držav pomerili v kar petih disciplinah kickboxinga. V disciplini point-fighting Tilen Zajc (do 74 kg) in Admir Sinanbegovič (do 94 kg), v light-contactu Urška Gazvoda (do 60 kg), Urša Terdin (do 70 kg), Alen Preložnik (do 57 kg), Nejc Gazvoda (do 69 kg), Nejc Blanuša (do 74 kg), David Žibrat (do 89 kg) in Admir Sinanbegovič (do 94 kg), v kick-lightu Jakob Šimnic (do 57 kg), Sanel Ljutić (do 63 kg), Petar Spasenić (do 69 kg), Jani Lorber (do 79 kg), Stefan Stanić (do 84 kg) in Blaž Potočnik (nad 94 kg), medtem ko bosta v ring disciplinah slovenske barve zastopala Alex Stračanek, v full-contactu do 63,5 kg, in Žiga Pečnik, v K-1 do 75 kg. Slovenci bomo imeli svojega predstavnika tudi med veterani, kjer nas bo v light-contactu nad 94 kg zastopal Dušan Kodrič.

Glede na rezultate na lanskoletnem evropskem prvenstvu in letošnjih rezultatih na tekmovanjih za svetovni pokal lahko svetovno prvenstvo pričakujemo z optimizmom, pa vendar se moramo zavedati, da nas čaka močna konkurenca, ki tudi ne spi, vseeno pa upamo, da bomo še naprej vlekli to nit dogajanja in posegali po vrhunskih rezultatih,” pred odhodom v Budimpešto razmišlja selektor reprezentance Bojan Korošec in dodaja: “Največ lahko seveda pričakujemo od naših evropskih prvakov Urše Terdin, Nejca Gazvode, Tilna Zajca, Stefana Stanića in Blaža Potočnika, ne smemo pozabiti tudi na Žigo Pečnika, našega najboljšega borca v K-1, v Budimpešto pa potuje tudi nekaj mladih tekmovalcev, ki se bodo prvič soočili s konkurenco članskega svetovnega prvenstva in utegnejo že v bližnji prihodnosti pravtako krojiti svetovni vrh.”

Slovenska reprezentanca je v Budimpešti v nedeljo uspešno opravila s tehtanjem, v ponedeljek prvi trening na prizorišču svetovnega prvenstva, zvečer pa bodo naši reprezentanti nestrpno čakali žreb, ki jim bo določil nasprotnike v izločilnih bojih. Ti se bodo začeli že v ponedeljek, medtem ko bodo finalni obračuni na sporedu prihodnji konec tedna.