Joshua vs. Wilder naslednje leto

Borilni sporti 9. Nov. 201720:10 > 20:36
Delite:
Richard Heathcote/Getty Images

Po besedah boksarskega promotorja Eddieja Hearna bi se Anthony Joshua in Deontay Wilder v ringu utegnila srečati naslednje leto.

Al Bello/Getty Images

Anthony Joshua je svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah IBF, IBO in WBA, medtem ko ima Deontay Wilder v svoji lasti naslov prvaka po verziji WBC. Po ekspresni zmagi proti Bermanu Stivernu, je Wilder “napovedal vojno” Joshui in ga obtožil, da se mu namerno izogiba, kar še dodatno zapleta organizacijo borbe, pojasnjuje promotor Eddie Hearn.

“Wilder opravlja dobro delo, ko govori, da mi ne želimo te borbe. Organiziranje takšnega dogodka se ne zgodi v eni noči. Sestanek lahko gre dobro ali slabo, toda navijači morajo vedeti, da bo do borbe prišlo leta 2018. Težavo predstavlja ego borcev. Če bi na Manhattnu vprašali, kdo je Wilder, bi vam dejali, da ne vedo.  V Angliji vsi vedo, kdo je Anthony Joshua,” je dejal Hearn.

Slednji ne izključuje niti možnosti obračuna med Joshuo in Josephom Parkerjem, svetovni prvakom po verziji WBO. “Joshua je dejal, da želi biti do konca leta 2018 edinstveni svetovni prvak. To pomeni, da se bo boril z Wilderjem in Parkerjem,” je dodal Hearn.

Joshua je pred kratkim na Twitterju že provociral Wilderja, ko je objavil video svojega intervjuja, v katerem pravi, da je pripavljen za obračun v ringu.

Ob Wilderju je Joshua omenil tudi Parkerja in upokojenega (?) Tysona Furyja.