Nič s "krvjo in solzami": Mayweather se ne bo boril

Borilni sporti 8. Nov. 201810:25 > 10:27
Delite:
Sam Greenwood/Getty Images

Čeprav je bil za silvestrovo napovedan velespektakel, dvoboj Floyda Mayweatherja in japonskega kickboksarja, Tenšina Nasukave, je projekt padel v vodo. Legendarni boksar se je oglasil na družabnih omrežjih in pojasnil, kaj botruje takšni odločitvi.

Bivši svetovni prvak v petih kategorijah Floyd Mayweather bi se moral 31. decembra vrniti v ring in obračunati z Japoncem Nasukavo. Pravila borbe niso bila jasno razkrita, a to sedaj niti ni pomembno, saj spektakla sploh ne bo!

Povezano

 “Zdaj, ko sem se vrnil z dolgega potovanja na Japonsko, lahko medijem in navijačem razkrijem podrobnosti. Naj pojasnim – Floyd Mayweather nikoli ni pristal na uraden dvoboj s Tenšinom Nasukavo. Z vsem dolžnim spoštovanjem, zanj sploh slišal nisem, dokler se nisem spoznal z njim na Japonskem. Na mizi sem imel ponudbo, da sodelujem v devetminutni revijalni borbi treh rund z nasprotnikom, ki bi ga izbrala Rizin borilna zveza. Brent Johnson mi je povedal, da bi bila to ekshibicija za maloštevilne bogataše, ki pa je televizije ne bi prenašale,” je zapisal Mayweather.

Ko sem prišel na novinarsko konferenco, je bila moja ekipa na čelu z menoj samim povsem presenečena, ko smo videli, kam stvari peljejo, zato smo to želeli čim prej zadušiti. Svojim navijačem se iskreno opravičujem, ker so na konferenci prejeli napačne informacije. Prisežem, da s situacijo nisem bil točno seznanjen in da sam nisem pristal na nikakršen dogovor o navedeni borbi,” pravi Američan in za konec dodaja:

Sem upokojeni boksar, ki služi precej denarja zgolj zato, da se pojavi v javnosti, gostovanja in manjše ekshibicije.”