Urša Terdin in Alen Preložnik prva slovenska finalista

Borilni sporti 23. Nov. 201811:16 > 11:22
Delite:
KBZS

Tretji dan članskem evropskem prvenstvu v kickboxingu za discipline point-fighting, light-contact in full-contact, kjer sodeluje 469 tekmovalcev iz 31 držav smo v četrtek spremljali pet slovenskih polfinalnih nastopov v disciplini light-contact. Današnji finalni obračuni od 20:00 naprej na SK 3.

Prva slovenska finalista evropskega prvenstva sta Urša Terdin in Alen Preložnik, ki ju danes v mariborski dvorani Lukna čaka nastop na gala večernem sporedu z začetkom ob 20. uri (v živo na SK 3).

Že v prvi borbi dneva je v četrtek nastopila branilka naslova evropske prvakinje izpred dveh leti in aktualna svetovna prvakinja Urša Terdin, ki se je v polfinalu kategorije do 70 kg v disciplini light-contact pomerila z nasprotnico iz Lihenštajna Jovano Prvulj in slavila s soglasno sodniško odločitvijo 3:0.

Z Jovano sva se borili še v mladinski konkurenci pred štirimi leti, ampak od takrat sva obe pridobili dodatne izkušnje in veliko napredovali. Je dobra bokserka, zato sva s Tomažem Barado načrtovala, da jo držim na razdalji z nožnimi udarci in se izogibam klinču, kar se je na koncu tudi obrestovalo,” je borbo komentirala branilka evropskega naslova, ki jo v gala finalu čaka povsem drugačen obračun z dobro znanko, Hrvatico Ano Znaor, ki je znana prav po svoji nožni tehniki. “Gre za ponovitev finala izpred dveh let, ko sem jo prvič premagala in osvojila naslov evropske prvakinje. Potrudila se bom, da bo tudi tokrat ostalo tako.”

Že v naslednji borbi je v kategoriji do 57 kg nastopil še en domačin Alen Preložnik. V sredo je s 3:0 slavil proti italijanskemu nasprotniku, v četrtek pa je s še eno izjemno predstavo z enakim izidom tudi proti Turku Mehmetu Firatu. Nocoj ga v večernem gala sporedu čaka finalni obračun z Madžarom Rolandom Veresem, najtrofejnejšim borcem generacije in tudi aktualnim svetovnim prvakom.

V začetku je bilo nekaj živčnosti, ampak kasneje je, kot zgleda, kar steklo. Res sem si želel priti do tega finala,” je četrtkov obračun komentiral Preložnik, “čaka me borba za naslov evropskega prvaka z Madžarom Rolandom Veresem, ki je premagljiv, da se ga premagat in naredil bom vse za to, da postanem evropski prvak. Lani sem v finalu svetovnega prvenstva v Budimpešti zgubil za eno točko. Tisto je bilo na njegovem terenu, ampak zdaj smo v Mariboru in čas je za mojo zmago.”

Preostali slovenski polfinalisti so s porazi že osvojili bronasto odličje. Urška Gazvoda je v polfinalu kategorije do 60 kg doživela poraz s 3:0 proti Italijanki Luni Mendy. Novinec v članski reprezentanci Luka Krel se je včeraj izkazal z zmago proti turškemu nasprotniku s predčasno prekinitvijo spričo velike točkovne prednosti. V četrtek je odlično začel v polfinalnem obračunu z Nemcem Al-Aminom Rmadanom in v prvi rundi prevzel vodstvo v sodniškem točkovanju, kasneje zaostal v drugi rundi, česar ni uspel nadoknaditi s finišem zaključni tretji rundi.

V polfinalu kategorije do 89 kg je obtičal tudi David Žibrat, po zdravniški prekinitvi dvoboja zaradi poškodbe arkade. Dvoboj z aktualnim evropskim prvakom, Avstrijcem Romanom Bruendlom, je začel odločno, že v prvi rundi prevzel vodstvo, a je bil po zdravniški prekinitvi borbe v začetku druge runde pri rezultatu 1:1 primoran priznati poraz.

Naš polfinalist v ringu Aleks Stračanek je bil v četrtek prost, predvidoma ga polfinalni obračun v kategoriji 63,5 kg v disciplini full-contact čaka v petek. Žal je pa je bil naš edini polfinalist v disciplini point-fighting Admir Sinanbegovič primoran predati borbo zaradi poškodbe nosu.