Urša Terdin ubranila evropski naslov, Preložnik srebrn

Borilni sporti 26. Nov. 201818:37 > 18:50
Delite:
KBZS

V Mariboru se je minuli vikend zaključilo EP v kickboxingu za discipline point-fighting, light-contact in full-contact. V večernem gala finalnem sporedu je domačinka Urša Terdin ubranila naslov evropske prvakinje v light-contactu, Alen Preložnik pa je osvojil srebro.

Slovenski članski reprezentanci je na evropskem članskem prvenstve v kickboxingu skupno pripadlo 7 odličij.

V petkovem večernem gala sporedu evropskega prvenstva se je odvilo 7 finalnih obračunov. Središču pozornosti mariborske publike sta bila nastopa obeh domačinov v light-contactu. V četrti borbi večera smo videli ponovitev finala kategorije do 70 kg predhodnega prvenstva med Uršo Terdin in Hrvatico Ano Znaor, ki je ponovno postregel s pravo dramo do zadnje sekunde obračuna.

Obračun je bolje začela slovenska šampionka, ki je s serijami uspešnih prodorov z ročnimi direkti in zaključnimi nožnimi udarci prevzela minimalno prednost v sodniškem točkovanju, ki ga pa je v drugi in tretji rundi Hrvatica obrnila sebi v prid. Do preobrata je prišlo v zadnjih sekundah dvoboja, po dosojeni kazenski točki 28-letni Rečanki ter dvema lepo izvedenima bočnima udarcema v obrambi in napadu z parom ročnih direktov domačinke, kar je prineslo soglasno sodniško odločitev za še drugi zaporedni evropski naslov.

V drugem slovensko obarvanem finalu večera je v kategoriji do 57 kg v light-contactu nastopil še en domačin, Alen Preložnik, ki si je nastop v finalu priboril z odličnima predstavama tako proti italijanskemu kot turškemu nasprotniku. Ponovitev finala lanskega svetovnega prvenstva pa je tudi tokrat pripadla Madžaru Rolandu Veresu.

Ob zlatu in srebru so na evropskem prvenstvu v Mariboru člani slovenske izbrane vrste osvojili še pet bronastih odličij. V point-fightingu je bil tretji Admir Sinanbegovič (do 94 kg), ki mu je pot do žlahtnejšega odličja v polfinalu preprečila poškodba. V disciplini light-contact so bili bronasti Urška Gazvoda (do 60 kg), Luka Krel (do 84kg) in David Žibrat (do 89 kg), ki je bil na dobri poti do zmage nad aktualnim evropskim prvakom, Avstrijcem Romanom Bruendlom, a je po zdravniški prekinitvi zaradi poškodbe arkade našega borca slavje pripadlo Avstrijcu. V ringu se je z bronom v full-contactu do 63,5 kg izkazal Aleks Stračanek, ki je po zmagah proti turškemu in ukrajinskemu nasprotniku na koncu po točkah zaostal proti izkušenemu Rusu Afoninu. V Mariboru je odličje v veteranskih vrstah prispeval še Dušan Kodrič, ki je bil srebrn v absolutni kategoriji nad 94 kg v disciplini light-contact.